Novice

Xiaomi z novimi koraki na avtomobilskem področju

Zaposlili naj bi približno 500 novih strokovnjakov, ki bodo sodelovali pri razvoju avtomobilskih avtonomnih sistemov.

Xiaomi nadaljuje s svojo širitvijo v avtomobilsko industrijo, zato v podjetju iščejo nove strokovne kadre. Po informacijah portala Caixing Global nameravajo zaposliti približno 500 novih strokovnjakov, ki naj bi sodelovali pri razvoju avtonomnih tehnologij četrte stopnje, saj naj bi le-te predstavljale enega od temeljev njihovega vstopa v avtomobilsko branžo.

Kot je znano, je kitajska korporacija Xiaomi v letošnjem marcu oznanila da nameravajo v okviru hčerinskega podjetja pričeti z razvojem in proizvodnjo električnih pametnih vozil. Za zagon novega podjetja so namenili 1,3 milijarde evrov in najavili dodatna vlaganja, ki naj bi v roku prihodnjih desetih let skupno dosegla 8,5 milijarde dolarjev. Po nekaterih informacijah naj bi se s kitajskim avtomobilskim proizvajalcem Great Wall dogovarjali o proizvodnji električnih vozil v njihovih kitajskih proizvodnih obratih, vendar nobena od vpletenih strani ni hotela potrditi namigovanj, oziroma so jih pri podjetju Great Wall na začetku celo zavrnili kot neosnovane.

Kljub temu da načrt proizvodnje zaenkrat ni znan, pa pri korporaciji Xiaomi pospešeno iščejo različne profile strokovnjakov z znanjem s področja algoritmov procesiranja mikrovalovnih posnetkov, kartiranja in preslikav ter strojnega učenja v okviru tehnologij umetne inteligence. Preko spletnega natečaja iščejo tudi dvajset inženirjev za delo na projektu avtonomnih tehnologij, vključno s področjem natančnih preslikav podatkov ter tehnologij, ki bodo vgrajena v vozilih.

Xiaomi naj bi prvi pametni električni avtomobil predstavil čez približno dve leti, njihov cilj pa je vzpostaviti povezanost avtomobilov z ostalimi pametnimi napravami iz njihove palete izdelkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Xiaomi – zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi Q4 45 e-tron quattro bo obogatil ponudbo električnih modelov znamke
Stellantis predstavil načrte za prihodnost