Novice

Audi Q4 45 e-tron quattro bo obogatil ponudbo električnih modelov znamke

Po aprilski prodajni premieri bosta ponudbo modelov Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron razširili še različici Q4 Sportback 40 e-tron in Q4 45 e-tron quattro.

Audijevi električni modeli Q4 e-tron v kompaktnem razredu združujejo prostornost in udobje prestižnega razreda z vožnjo brez lokalnih emisij, obenem pa omogočajo dovolj dosega za vsakdanjo rabo. Električna predstavnika znamkinih kompaktnih križancev v svojo paleto dobivata novi različici, ki sta že na voljo za naročilo.

Audi Q4 Sportback 40 e-tron bo model z najdaljšim dosegom v seriji, saj naj bi z enim polnjenjem omogočal do 534 kilometrov električne vožnje merjeno po protokolu WLTP, medtem ko naj bi novi štirikolesno gnan Q4 45 e-tron quattro z napolnjeno baterijo prevozil do 490 km.

Proizvodnja Audijevih modelov serije Q4 e-tron poteka podnebno nevtralno z vidika emisij ogljikovega dioksida v proizvodnem obratu Zwickau, kjer pri proizvodnem procesu uporabljajo le ekološko pridobljeno električno energijo. Podnebna nevtralnost celotnega proizvodnega procesa (dobavna veriga, proizvodnja in logistika) je sedaj tudi uradno priznana s certifikatom TÜV Nord. Odgovorno postopajo tudi glede emisij, ki se jim ni mogoče izogniti pri proizvodnji visokonapetostnih baterijskih paketov, saj s podpiranjem mednarodno priznanih projektov za varovanje okolja skrbijo za izravnavo teh emisij, svoje dobavitelje baterijskih celic pa zavezujejo k uporabi energije iz obnovljivih virov.

Uporabniki modelov Q4 e-tron imajo možnost priročnega polnjenja s storitvijo e-tron Charging Service, ki pod enotnimi pogoji omogoča uporabo približno 250.000 polnilnih mest na področju 26 evropskih držav. V to mrežo je vključenih tudi 5.841 hitrih polnilnih mest, ki omogočajo dodatnih 130 km dosega že po desetih minutah polnjenja.

Audi Q4 Sportback 40 e-tron s pogonom na zadnji kolesni par in močjo 150 kW (204 KM) bo na voljo od 53.510 evrov, cena štirikolesno gnanega Q4 45 e-tron quattro z dvema električnima motorjema in sistemsko močjo 195 kW (265 KM) pa se prične pri 55.960 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Münchnu bo nastopil električni predstavnik Mercedes-Benzovega razreda E
Xiaomi z novimi koraki na avtomobilskem področju