Novice

Zaslon na pokrovu in retro poteze za novodobni Renault 5

Francozi bodo težko pričakovani električni model Renault 5 E-Tech v celoti razkrili 26. februarja, za zdaj pa dvigujejo srčni utrip z dvema fotografijama in obljubo, da bo osnovna različica stala od 25 tisoč evrov naprej.

 

Kot je razvidno s fotografij, je serijski Renault 5 obdržal poteze koncepta, a pridobil dobro znano oznako E-Tech. Francozi so njegovo delno razkritje pospremili še ze nekaterimi pomembnimi informacijami.

Namesto zračnikov digitalni zaslon

Ena izmed novosti, ki bo pritegnila največ zanimanja, je digitalni prikazovalnik napolnjenosti baterije. Prikazovalnik sam po sebi ne bi bil nič posebnega, a je nameščen na pokrov motorja. Točneje, na mesto, kjer je imel prvotni Renault 5 nameščen zračnik. Prihttps___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_11_Renault_5_E-Tech_teaser-5-1024x576 električnem Renaultu 5 se bo prikazovalnik vklopil takrat, ko bo voznik avtomobil priklopil na polnilnico; na zaslonu se bo izpisala trenutna napolnjenost baterije. Ko bo baterija v celoti polna, se bo na zaslonu izpisala številka 5.

Atraktivne fotografije prikazujejo tudi svetilnostne elemente “Petke”. Sprednji žarometi LED so nekoliko drugačni od koncepta, a še vedno zelo zanimivo oblikovani in vpadljivi. Kot pravijo pri Renault, črna pika na sredini vsake leče ponazarja človeško oko. Idejo za to potezo so dobili na originalnem oglasu za Renault 5.


Kaj o Renaultu 5 že vemo?

Osnovo novega Renaulta 5 predstavlja konstrukcijska platforma CMF-BEV, ki bo namenjena tudi ostalim manjšim modelom Skupine Renault in partnerskega Nissana. Avtomobil bo z dolžino okrog 3,9 m nekoliko manjši od zadnje generacije modela Clio ter bo tudi na ta račun ponujal še več okretnosti pri vsakdanjih mestnih vožnjah.

Za pogon naj bi skrbel spredaj nameščen električni motor s 100 kW v kombinaciji z osnovno baterijo kapacitete 40 kWh, nameščeno v dnu vozila. Kupci bodo imeli še možnost izbire zmogljivejšega baterijskega paketa z 52 kWh, ki naj bi omogočal do 400 km dosega z enim polnjenjem.


Prvotni Renault 5 navdih za marsikatero oblikovno posebnost

https___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_11_Renault_5_E-Tech_teaser-3-1024x576Renault se je želel prepričati, da bo podobnost s prvo generacijo Renaulta 5 očitna. Prihajajoči model bo imel, tako kot original, pokončne žaromete, ki jih obdaja lepotna črna obroba, kar zaradi nekoliko pomaknjenega profila še pomaga pri aerodinamičnosti modela. Fotografija izrazite bočne linije pa prikazuje, da so oblikovalci imeli v mislih tudi popoprano različico Renaulta 5 Turbo, ki še danes navdušuje s svojimi nabitmi blatniki.

Končno razkritje v Ženevi, a pričakujte veliko namigov

Francozi bodo električno različico Renaulta 5 E-Tech premierno razkrili na ženevskem avtosalonu, a so že zdaj napovedali intenzivno marketinško kampanjo. S 1. decembrom bodo namreč pričeli javnost obveščati o novincu, “R5VOLUTION IS BACK” bo gledalce preko spleta in televizije opozarjala na nov Renaultov model. A to še ni konec, 17. decembra bodo prvič predvajali pesem skupine Daft Punk, ki so jo pripravili izključno za promocijo modela.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Zaslon na pokrovu in retro poteze za novodobni Renault 5"


7 meseci 25 dni nazaj

Kaj ima zaslon na haubi za iskati? Samo še ena stvar, ki avto po nepotrebnem podraži, služi pa ničemur.

7 meseci 25 dni nazaj

Ehhh, pa tudi z manjšo baterijo, bo imel popolnoma dovolj dosega…..Roko na srce, kdo od vas, dnevno naredi več kot 200Km, nihče pomoje…..avto z manjšo baterijo, pa ima sigurno 300 dosega….
Nekateri bi radi EV avto z dosegom 1000KM, čeprav, bodo vedno naredili manj kot 150KM na dan. Ne znamo si preračunati in razmisliti, kakšen avto sploh rabimo

xxl
7 meseci 26 dni nazaj

Že zdaj vidim, da ne bo izpolnil moja pričakovanja, predvsem pri dosegu, žal, ker ne iščem drugi avto v družini.

7 meseci 25 dni nazaj

Za “prvi” avto v družini ali drugače povedano, za avto, s katerim se gre na morje, smučanje in podobno, bo tale itak premajhen. Kot prvi za vsakdanjo pot v službo in ostale opravke, pa bo s tistimi 52 kWh imel zaloge čisto dovolj.

xxl
7 meseci 25 dni nazaj

Nimamo vsi enake možnosti, želje, pričakovanja ali potrebe. Zame, za naju, ne potrebujem večji avto, tudi za na morje (smučam pa tudi ne), nočem se pa ukvarjati s polnjenjem (in vsemi skrbmi okoli tega) vsaj 400 km.
Fantje, nekoč je moja tričlanska družina šla vsakoletno na morje z AX.

7 meseci 25 dni nazaj

Precejšnja razlika je v izbiranju avta za družino ali za par. Miselnost, da se enkrat ali parkrat na leto ne bi bilo mogoče ustavili za vmesno polnjenje, pa bo morda treba spremeniti, ker sicer ne bo noben manjši avto primeren, temveč boste morali kupiti večjega, dražjega in večino časa prevažati s seboj za vsaj 200 kg baterij preveč.

tha_man
7 meseci 24 dni nazaj

Ali pa vozit klasiko/hibride dokler bo možno, do takrat bodo pa menda že kaj bolj pametnega pogruntali.
Dokler jih polnimo z elektriko, pridobljeno iz termoelektrarn, EV-ji itak nimajo smisla.

 
Kitajski Great Wall se širi k našim sosedom
Končno, Tesla Cybertruck: poltovornjak za vernike ali avtomobilska revolucija?

Več vsebin

Novice

Električni Twingo bo Renaultov odgovor na ponudbo cenejših kitajskih modelov