Predstavitve

Brez omejitev

Mercedes-Benz razred C: slovenska predstavitev

Vse pogosteje, pravzaprav od uvedbe novega razreda A, na Mercedes-Benzovih predstavitvah slišimo, da je v posameznem modelu mogoče naročiti dodatno opremo, kot je na voljo v njihovem zastavonoši. Zdi se mi, da s tem ni prav nič narobe, saj uporabnikom demokratično omogoča prilagoditev vsakega avtomobila njihovim željam, če si to seveda lahko privoščijo.

Najbolj praktične velikosti

Mercedes-Benz razred C (20)Če bi tekel gostilniški pogovor o tem, kakšna naj bo cena (in posledično opremljenost) avtomobila po tekočem metru, bi dobili verjetno precej različne odgovore. Enkrat je pač bolj pomemben prostor in drugič spet udobje, poleg tega ima pri nakupu avtomobila vsak svoj pristop in omejitve. Ampak očitno je velikost razreda C tista, ki je najbolj po meri Mercedesovih kupcev, saj se zanj globalno najpogosteje odločajo. No, če govorimo o kitajskih kupcih, si ga pač še nekoliko podaljšajo, kar bi nas spet lahko vrnilo k debati v uvodu.

Glede na to, da gre za pomembnega člana prodajne palete, je seveda jasno, zakaj so mu namenili dokaj obsežno posodobitev četrte generacije. Slednja je morda nekoliko manj intenzivna pri zunanjosti, a zato dodobra posega v notranjost in pod motorni pokrov.


Razred C v številkah – dolžina: 4.686 mm (karavan 4.702 mm), širina: 1.810 mm, višina: 1.442 mm (karavan 1.457 mm), medosna razdalja: 2.840 mm, prostornina prtljažnika: 435 l (karavan 460 – 1.480 l) .


Mercedes-Benz razred C (27)Osvežena zunanja podoba ima spremenjena prednji in zadnji odbijač ter preoblikovano grafiko žarometov. Sprednja žarometa sta v osnovi halogenska, z dnevnimi lučmi v tehniki LED, ob doplačilu pa je v najboljši različici mogoče naročiti žarometa Multibeam s 84 diodami, ki poskrbita za dobro osvetljenost različnih segmentov pred vozilom v praktično vseh razmerah. Izvedba prednje maske je odvisna od opremske linije (Avantgarde, Exclusive in AMG Line).

Voznik v središču

Mercedes-Benz razred C (2)Notranjost povzema zdaj že zelo prepoznavne sodobne rešitve znamke. Volanski obroč ima med drugim lahko nameščeni dve polji na dotik za lažje upravljanje, voznik lahko v zameno za doplačilo zre v digitalni prikaz najpomembnejših podatkov na 12,3-palčnem zaslonu, medtem ko je sredinski infozabavni naslon v najboljši izvedbi velik 10,25 palcev (osnovna izvedba: kombiniran prikaz merilnikov z dvema okroglima prikazovalnikoma in vmesnim zaslonom dim. 5,5 palcev ter  infozabavni zaslon dim. 7 palcev). Po želji si uporabnik lahko tudi v razredu C omisli vse velnes rešitve, ki jih ponuja razred S, praktično pa ni nobenih omejitev niti pri naboru avdio in video zabavnih sistemov.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je razred C lahko po želji založen z vsemi znamkinimi asistenčnimi sistemi, ki omogočajo več udobja in varnosti na poti.

Ne gre brez elektrifikacije

Mercedes-Benz razred C (25)V naboru pogonskih različic bodo slovenskim kupcem po napovedih zastopnika še vedno najbolj zanimive različice 1,6- in 2,0-litrskega štirivaljnika C 180 d, C 200 d, C 220 d in C 300 d z razponom moči od 90-180 kW (122-245 KM). Na bencinski strani ponudbe je med drugim na voljo izvedenka C 200 z 1,5-litrskim bencinskim motorjem (135 kW/184 KM) s tehnologijo EQ Boost (48-voltnim blagi hibrid). Sicer pa si lahko več podrobnosti ogledate v priloženem ceniku limuzine in karavana, kjer se ponudba za bencinske različice prične pri  31.500  evrih, za dizelske pa pri 33.550 evrih.

Razum se konča približno tam, kjer se pričenja nabor modelov AMG:  C 43 s trilitrskim šestvaljnikom (287 kW/390 KM) ter C63 (350 kW/476 KM) in C63 S (375 kW/510 KM) s štirilitrskim osemvaljnikom bodo verjetno uspeli zadovoljiti bolj zahtevne voznike, ki jim bodo ob volanu opcijsko na razpolago dodatni gumbi za neposredno izbiro voznega programa, delovanje podvozja, nastavitve načina pretikanja in izpušnega sistema.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Brez omejitev"


7 meseci 11 dni nazaj

Vozim prejšnjo generacijo že 7 let (kupljen ko je bil star 2 leti) in sem super zadovoljen. Naslednje leto planiram nakup “novega” (star max 2 leti) – S205 pred zadnjo restilizacijo. Nočem biti ta, ki v dveh letih po nakupu zgubi 35-40% vrednosti, ampak želim se udobno in tiho voziti na daljše destinacije za nek sprejemljiv denar.

Firediver
7 meseci 14 dni nazaj

Prostornina prtljažnika karavan 460l…impresivno malo 🙂 🙂

vinci
7 meseci 12 dni nazaj

To je MB pa velikost prtljažnika ni pomembna če bi bila katera druga znamka bi bilo pa jokanje pa stokanje. Ta avto če bi imel lesene sedeže pa bi se našli primerki ki bi to kovali v zvezde.

chad
7 meseci 13 dni nazaj

Kdo se pa sploh zares vozi z nabasanim avtom še kam? Večina časa so karavani prazni, za na morje je dovolj placa za potovalke, pralni stroj pa ne bašeš v avto, ampak rentaš kombi za tistih par eurov ali pa naročiš dostavo ob nakupu. Tak karavan kupiš, ker ti je pač oblika bolj všeč ali pa da psa zadaj voziš ipd. To je to.

frgo
7 meseci 13 dni nazaj

obrtniki kupujejo druge avtomobile. je pa res, da ne razumem čisto zakaj ta avto sploh obstaja kot karavan.

Firediver
7 meseci 13 dni nazaj

Lep naj bo, pa četudi manj uporaben…Neka podobna logika kot v osemdesetih letih W126 500SEC – 5 m dolžine, pa samo dvoje vrat (coupe)…za neracionalne ekstremiste 🙂

frgo
7 meseci 13 dni nazaj

Saj za kokeršpanjela peljat ima dovolj velik in lep prtljažnik, tako, da ne razumem kje je problem. Za lojtre pa kante jupola prevažat pa se kupuje druge avtomobile.

xxl
7 meseci 13 dni nazaj

Pa za golf palice je dovolj, če je dovolj prestižen za golf klub.

frgo
7 meseci 13 dni nazaj

Jaz sem sedel v takem za 70 jurjev, pa je bil samo 220d. Se mi zdi, da se z lahkoto najde takšnega, da ti ni treba zardevat, ko ga pred golf klubom parkiraš. Nimajo vsi radi ogromnih ali super vpadljivih avtov…

 
Dolgoživa Šestica
Uspešno zaključen stilski izziv