Predstavitve

Osvežena podoba in tehnične posodobitve

Hyundai Kona: virtualna slovenska predstavitev

Prenovljena Hyundai Kona je že na voljo slovenskem kupcem, ki si jo lahko omislijo tudi z atraktivnejšim paketom opreme N-Line.

Kona je naprodaj od leta 2017, Hyundai pa je z njo vstopil v segment, ki se je v preteklih letih močno razmahnil. Lani je dobila medgeneracijsko prenovo, ki obsega tako nekatere vidne osvežitve kot tudi sodobnejše tehnične rešitve.

Kona (5)Nekoliko osvežen prednji del (maska, odbijač) dopolnjujejo izboljšane dnevne luči v tehniki LED, stranski profil vozila razkriva nekoliko bolj razgibane linije, hkrati pa so spremenjene tudi zadnje luči in zadnji odbijač s temno zaščitno oblogo. Prenovljena Kona je na voljo s predrugačenimi 17- in 18-palčnimi platišči, Kona Hybrid pa bo na voljo z enakimi 16- in 18-palčnimi platišči kot pred prenovo.Petim karoserijskim barvam se je pridružilo še pet novih, vsako pa je mogoče kombinirati s črno streho v barvi Phantom (vključuje črni stranski ogledali).

Kona N Line (3)V različici N-Line se ponaša s športno zašiljenima prednjim in zadnjim delom, obrobami blatnikov v barvi karoserije in posebnimi platišči. Na zadnjem delu je nameščen športni odbijač s povečanim temnim difuzorjem in dvojno izpušno cevjo, stranske linije odbijača pa skupaj z aerodinamičnimi dodatki v obliki plavuti med drugim skrbijo za boljši pretok zraka. Notranjost je na voljo v posebni barvni kombinaciji v črni tkanini, usnju ali velurju. Vtis nadgrajujejo rdeči kontrastni šivi, kovinske stopalke ter logotip serije N na prestavni ročici ter sedežih.

 

Hyundai KONAV potniški kabini je preoblikovana osrednja konzola optično ločena od armaturne plošče, kar kar poudarja širino, občutek zračnosti in prostornosti. Med nove praktične pripomočke spada električna parkirna zavora, za boljše počutje potnikov pa lahko poskrbi ambientalna osvetlitev (v držalih za pijačo v osrednji konzoli ter v voznikovem in sovoznikovem predelu za noge). Zadaj sta dodani možnost ogrevanja sedežne klopi ter USB vhod, prednja potnika pa sedaj lahko prilagajata višino sedenja za boljšo preglednost. Na voljo so novi materiali in barvne kombinacije notranjosti, poleg izbire barve sedežev pa lahko kupci spremenijo tudi barvo armaturne plošče.

Model Kona je zdaj na voljo tudi z 10,25-palčnim digitalnim zaslonom merilnikov in opcijskim 10,25-palčnim zaslonom (serijsko 8 palcev) posodobljenega infozabavnega sistema z vključeno brezžično uporabo storitev Android Auto in Apple Car Play. Osrednji zaslon v večji dimenziji omogoča način deljenega prikaza in več hkratnih Bluetooth povezav, nadgrajen pa je tudi z najnovejšo različico storitve Bluelink, v katerem si vozniki lahko nastavijo svoj uporabniški profil, kar omogoča tudi prenos v druga Hyundaijeva vozila s tovrstno funkcionalnostjo. Dodane so funkcije na področju glasovnega upravljanja (nastavitev temperature v vozilu, aktivacija ogrevanja zadnjega stekla in stranskih ogledal, vklop gretja volanskega obroča).

Varnost bo tudi pri prenovljenem modelu zagotovljal paket sistemov SmartSense, ki med drugim vključuje sistem za izogibanje trkom z zaznavo predmetov v mrtvem kotu in zadaj, pametni tempomat s funkcijo Stop&Go in pomoč za ohranjanje voznega pasu.

Kona N Line (1)V motorni paleti izpostavljajo novo različico 1,6-litrskega motorja T-GDI, ki je povezan s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko ter razpolaga s 145,6 kW (198 KM) moči; na voljo je v kombinaciji z dvo- ali štirikolesnim pogonom. Izboljšanje učinkovitosti prinaša dodatek blagega hibridnega sistema z 48-voltno baterijo v paketu z 1,6-litrskim dizelskim motorjem Smartstream s 100 kW (136 KM) moči, ki je na voljo tako s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (7DCT, združljiv s štirikolesnim pogonom) kot tudi z novim 6-stopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom (6iMT). Blagi hibridni sistem lahko opcijsko podpira 1,0-litrski bencinski motor T-GDI z 88,3 kW (120 KM) moči. Novost je še litrski bencinski motor T-GDI, ki je lahko na voljo s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Na področju vozne dinamike prenova prinaša izboljšave podvozja (vzmeti, blažilci, stabilizatorji) ter manjše prenastavitve krmiljenja, hkrati pa so se inženirji posvetili znižanju ravni hrupa, vibracij in tresljajev.

Na našem trgu se cene za prenovljeno Kono pričenjajo pri 19.490 evrih za dvokolesno gnano T-GDI 120 Trend s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pri čemer trgovci na vseh kombinacijah upoštevajo promocijski prihranek v višini 2.500 evrov. Paket N-Line je na voljo kot nadgradnja obstoječih različic od druge stopnje opreme dalje (razen različice 1.0 T-GDI z menjalnikom DCT). Vse podrobnosti najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Osvežena podoba in tehnične posodobitve"


mrtwelvetrees
2 meseci 24 dni nazaj

Ali luči svetijo v ovinek, oz. ali so dinamične ?

whitee
2 meseci 24 dni nazaj

V N-line res zgleda dobro (y)

xxl
2 meseci 24 dni nazaj

Ni slabo, samo te spodnje luči zadaj so čisto odveč. Vse bi lahko imeli zgoraj.

wildbliw
2 meseci 24 dni nazaj

Pa res izgledajo smešno. Spominja na kako risanko, kjer na kako stvar namečejo neke šare, da izgleda kao hudo. Verjetno pa so zelo učinkovite pri kaki vzvratni vožnji.

Firediver
2 meseci 24 dni nazaj

Potem bi bil zadek preveč pust ali pa preveč podoben nekomu drugemu…je pa zanimivo, da to izpostavljate, pa je bilo že toliko modelov s tako rešitvijo doslej.

xxl
2 meseci 23 dni nazaj

Že, že, ampak, meni so tukaj čisto odveč, oziroma preglomazne. Narediti tako, da ne bo nikomur podobno, je vedno težje. Moje mnenje pač.

 
Moč znamke
Novodobni levji kralj