Novice

Svež nastop Hyundai Kone

Korejski avtomobilski proizvajalec razkriva prenovljen model Kona, ki poleg osveženega videza in tehnoloških izboljšav dobiva tudi različico N-Line.

Prenova kompaktnemu križancu prinaša spremenjen sprednji del z novo zasnovo luči, nižjim odbijačem in spremenjeno masko. Novo oblikovane luči s spremenjeno grafiko nad še bolj izraženim zadnjim odbijačem so namenili tudi zadku, celoten videz pa dopolnjujejo aluminijasta platišča, pri katerih bo možno izbirati velikosti med 16 in 18 palci. Pri Hyundaiju so petim barvnim odtenkom trenutno aktualnega modela dodali še pet novih, ki jih bo možno kombinirati z drugačno barvo strehe.

Kupcem, ki si bodo zaželeli več, bo z osvežitvijo na voljo tudi različica N-line, kjer športnost poudarjajo številni stilski dodatki, nov sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zajem zraka, zadnji odbijač z difuzorjem in 18-palčna platišča.

Inženirji korejskega avtomobilskega proizvajalca so seveda poskrbeli tudi za notranjost, kjer bo digitalno armaturno ploščo z 10,25-palčnim zaslonom možno kombinirati s prav tako 10,25-palčnim zaslonom multimedijskega sistema z deljenim prikazom, poleg ambientalne osvetlitve pa bomo lahko izbirali med novimi materiali in barvnimi kombinacijami notranjosti.

Vrh motorne ponudbe predstavlja izboljšani 1,6-litrski T-GDI Smartstream (198 KM) v kombinaciji s 7-stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom, ki bo na voljo z dvo- ali štirikolesnim pogonom. Dizelski 1,0- litrski motor prihaja v kombinaciji z 48 V sistemom blagega hibrida in 136 KM ter ga bo možno naročiti s 7-stopenjsko avtomatiko ali 6-stopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom IMT. Pri menjalniku IMT za delovanje sklopke poskrbi elektronika, opcijsko pa naj bi bil na voljo tudi štirikolesni pogon. Preostanek motorne ponudbe predstavljata še litrski T-GDI s 120 KM in možnostjo blagega hibrida, ter hibridna različica, kjer kombinacija 1,6-litrskega motorja GDI in električnega motorja (32 kW) nudi skupno moč 141 KM, ki se prenaša na prednji kolesni par preko 6-stopenjske avtomatike z dvema sklopkama.

Varnost bo tudi pri prenovljenem modelu zagotovljena s pomočjo paketa sistemov SmartSense Active Safety, ki med drugim vključuje sistem za izogibanje trkom z zaznavo predmetov v mrtvem kotu in zadaj, pametni tempomat s funkcijo Stop&Go in pomočnika za ohranjanje voznega pasu.

Kompaktni križanec v novi preobleki naj bi prišel v evropske prodajne salone proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Svež nastop Hyundai Kone"


wildbliw
3 leta 7 meseci nazaj

Ta avto mi iz strani deluje na pol prelomljen, kot da se mu je havba odlomila. Še najbolje je zadaj, kjer se ni dosti spremenilo.

 
Mercedes-Benzov razred S je poln napredne tehnike
Osveženi Toyota Land Cruiser za Evropo