Predstavitve

Izključno hibrid

Honda Jazz: slovenska predstavitev

Glavna novost, ki je doletela Jazz ob generacijskem prestopu, ni povezana z drastičnimi spremembami videza. Je pa zato Jazz po novem na voljo izključno s hibridnim pogonskim sklopom.

Zadržali prostorsko zasnovo

Honda Jazz hibrid 2020 (1)Prva stvar, ki jo človek opazi pri novem Jazzu, je dejstvo, da je zelo podoben prejšnjim. In to v času, ko postaja enoprostorska zasnova modelov prava redkost in vsi silijo med križance. Hkrati takšna odločitev znamke pomeni, da je Jazz obdržal vse prednosti karoserijske oblike, ki ob kompaktnih zunanjih merah v notranjosti daje na razpolago dosti prostora, ki ga uporabnik lahko prilagaja trenutnim potrebam. Filozofijo so Japonci poimenovali Yoo No Bi (estetika uporabnosti) in naj bi pod črto v ospredje postavila praktičnost in funkcionalnost pred podobo vozila, ki ostaja preprosto, minimalistično oblikovano ter brez nepotrebnih dodatkov.


Jazz v številkah – dolžina: 4.044 mm, širina: 1.694 mm, višina: 1.526 mm, medosna razdalja: 2.517 mm, prostornina prtljažnika: 304-1.205 litrov.


Honda Jazz hibrid 2020 (16)Premeščanje sedežev v Jazzu omogoča praktičen prevoz daljših predmetov (preklop naslona sovoznikovega sedeža), višjih predmetov (ob dvignjenih sedalnih delih druge vrste sedežev) oziroma večjih predmetov (preklop naslona druge vrste sedežev). V primerjavi s predhodnikom je v vozilu več materialov, ki dajejo občutek boljše zaznavne kvalitete (tkanine, mehkejše plastike …), poskrbeli pa so tudi za udobnejše sedenje (boljši oprijem). Med pomembne oblikovne spremembe sodi še povečanje vidnega polja voznika na račun tanjšega stebrička A.

V korak s časom

Z izjemno osnovnega paketa Comfort je Jazz serijsko opremljen z novim infozabavnim sistemom Honda Connect s sredinsko nameščenim 9-palčnim zaslonom na dotik, ki v notranjost vnaša pridih sodobnih tehnologij. Praktično je, da ohranja nekaj klasičnih tipk in gumb za upravljanje, sicer pa logika njegovega delovanja ne bo poseben izziv komurkoli, ki obvlada pametni telefon. Vredno je dodati, da naj bi se mu v primerjavi s prejšnjim sistemom bistveno izboljšale zmogljivosti obdelave informacij.

Honda Jazz hibrid 2020 (13)Za prednosti povezljivosti uporabnika z vozilom bo po želji skrbela aplikacija MyHonda+, v kateri so določene osnovne funkcije brezplačne za prvega voznika, dodatne (s področja varnosti in potovalnih informacij) brezplačne za prvega lastnika v prvem letu, najbolj napredne (digitalni pomočnik in Wi-Fi točka v vozilu) pa naj bi bile plačljive že od samega začetka.

Skupek varnostnih vozniških pomagal znamka trži pod imenom Honda Sensing. Med pomembnejše novosti s tega področja spada prednja širokokotna kamera, ki zamenjuje kombinacijo milimetrskega radarja in monokamere ter naj bi omogočila bistvene nadgradnje asistenčnih tehnologij.

Preizkušena tehnika

Hondina povezanost s hibridno tehniko v velikoserijskih modelih sega v leto 1999, med aktualnimi modeli pa smo pred kratkim spoznali delovanje hibridnega sistema Inteligent Multi Mode Drive (i-MMD) v modelu CR-V.

Osnovo pogonskega sklopa v novem Jazzu predstavljajo 1,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom (72 kW), generatorski in pogonski elektromotor (80 kW) in litij-ionska baterija. Sistem nadzora hibridnega pogona naj bi v novem Jazzu med drugim prinesel boljši občutek povezanosti hitrosti vozila in motorja, za prijetnejšo vozniško izkušnjo pa naj bi ob tem inženirji poskrbeli še s posodobljenimi nastavitvami krmiljenja, vzmetenja in posegi, ki so zmanjšali prenos hrupa v potniški prostor.

hibridni sistemHibridni Jazz je slovenskim kupcem zaenkrat na voljo v omejenih količinah po cenah od 21.990 evrov dalje, podrobnosti pa lahko raziščete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolovič. Shema: Honda.

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Izključno hibrid"


Blinder
1 leto 3 meseci nazaj

O podatkih o eco-nategih pa niso varcevali besed:
Kombinirana poraba goriva: 4,5 –4,6 l/100km, Kombinirani izpusti C02: 102-104g/km, NOx: 6,0mg/km. Emisijski razred C. Emisijska stopnja Euro 6.(Meritve opravljene po novem sistemu meritev -WLTP)

Blinder
1 leto 3 meseci nazaj

Sploh niso objavli max hitrosti in pospeskov. Ze po tem se vidi kaksen shit od avta mora bit to za vozit

mavrica
1 leto 3 meseci nazaj

V cenovno primerljivi škodi octavia se pelješ kot profesor, v primerjavi s to kištico.

1 leto 3 meseci nazaj

Zanimivo. Sicer ne dvomim da je avto dober in praktičen, vendar menim, da če že gledam hibrida, se rajši za Toyoto ozrem. Plus tale cena se mi zdi malo visoka za tako majhen avto. Pri tej ceni imaš že Corollo?
Pa spredaj zgleda kot da hauba odstopa od avta…in vem da je tak dizajn, pa vseeno.

J.McLane
1 leto 3 meseci nazaj

Omejene količine in navita cena, kupili ga bodo določeni posebneži, za širšo populacijo pa pri taki ceni ni zanimiv.

 
Znamka s poudarjenim slogom
Četica za terenske pustolovščine