Predstavitve

Tudi z daljšim dosegom

Kia e-Soul: virtualna slovenska predstavitev

Oblikovno prepoznaven Kijin električni Soul, ki smo ga do sedaj na naših cestah videli le izjemoma, prihaja v tretji generaciji modela v Evropo izključno z električnim pogonom ter v dveh različicah moči in dosega z enim polnjenjem.

e-Soul po želji

Najprej najbolj očitna sprememba: novi e-Soul je na voljo z izbiro med dvema baterijskima sklopoma, ki posledično ponujata različna dosega. Močnejši (64 kWh) deluje z elektromotorjem moči 150 kW (204 KM), kar mu po normnem ciklu WLTP omogoča do 452 kilometrov dosega z enim polnjenjem (poraba 157 Wh/km v kombiniranem ciklu). Standardni sklop (39,2 kWh) je združen z elektromotorjem moči 100 kW (136 KM) za do 276 kilometrov dosega z enim polnjenjem (kombinirani cikel WLTP, 156 Wh/km).

Kia e-Soul

Oba pogonska sklopa imata v primerjavi s predhodnikom opazno večji navor in moč, ki se preko brezstopenjskega menjalnika prenaša na prednji kolesni par. K izboljšani energetski zmogljivosti doprinese nova generacija litij-ionskega polimernega baterijskega sklopa s celično energijsko gostoto 250 Wh/kg. Slednjo dovoljuje nova kemična sestava celic, ki poskrbi, da le-te shranijo četrtino več energije pri enaki velikosti, kar neposredno vpliva tudi na mere in maso baterijskega sklopa. Obe izvedenki e-Soula sta serijsko opremljeni s kombiniranim sistemom polnjenja (CSS) z enosmernim (DC) hitrim polnjenjem. Baterijska sklopa se lahko napolnita od 20 % do 80 % zmogljivosti v 42 minutah (DC s 100 kW).

Za čim več uporabnega dosega je pomembna rekuperacija energije, za katero med drugim skrbi sistem toplotne črpalke, ki izkorišča odvečno toploto iz hladilnega sistema vozila. V e-Soulu je na voljo tudi sistem individualnega prezračevanja in klimatske naprave, ki lahko omeji delovanje le na voznikov sedež. Tristopenjski regenerativni zavorni sistem z upravljanjem preko obvolanskih ročic omogoča upočasnjevanje vozila in optimalno rekuperacijo kinetične energije v petih načinih (brez, 1 do 3, način ‘single pedal’).

Novi e-Soul je opremljen z neodvisnim vzmetenjem z več vodili; ima prilagojeno vzmetenje za povečano stabilnost in vodljivost ter nevtralizacijo majhnih vibracij pri visokih hitrostih na slabih površinah. Namestitev baterijskega sklopa pod dnom kabine omogoča nizko težišče vozila ter relativno enakomerno razporeditev mase.

Prepoznavna oblika

Kia e-Soul

Kia e-Soul ohranja prepoznaven videz, ki mu daje igriv značaj, le da je ta v novi generaciji nekoliko bolj dodelan. Svetlobni podpis nadgrajujejo ozki žarometi v polni tehniki LED, drugačna je tudi oblika prednjih meglenk v tehniki LED, ki so nameščene na odbijaču. Prednji in zadnji odbijač ter maska oblikujejo gladke površine, ki poudarjajo pomen aerodinamike.

V primerjavi s predhodnikom je e-Soul daljši (skupna dolžina in medosna razdalja), z boka pa je oblikovno še najbolj spremenjen stebriček C v obliki plavuti. Zadek zaznamuje t.i. otok, ki ga obkrožajo nove luči v tehniki LED. Novi e-Soul je na voljo v sedmih barvah in sedmih dvobarvnih kombinacijah, z možnostjo izbire barve strehe in ohišja stranskih ogledal.


e-Soul v številkah – dolžina: 4.195 mm, širina: 1.800 mm, višina: 1.605 mm, medosna razdalja: 2.600 mm, oddaljenost od tal: 153 mm, prostornina prtljažnika: 315-1.339 litrov.


Kia e-SoulV notranjosti je kupcem na voljo več eno- ali dvobarvnih kombinacij v naboru  različnih materialov, v splošnem pa so oblikovalci z njo skušali slediti zunanji igrivi podobi e-Soula. Vtis lahko dopolnjuje opcijska ambientalna osvetlitev notranjih vratnih oblog, ki utripa v ritmu predvajane glasbe (Sound Mood Lighting, 8 barv in 6 načinov osvetlitve kabine). Za pridih sodobnosti poskrbijo še opcijski sistem brezžičnega polnjenja mobilnikov, gretje in hlajenje prednjih sedežev, avdio sistem Harman Kardon ter projicirni zaslon.

Bolj povezan 

Kijin e-Soul je premierno opremljen s sistemom telematike UVO Connect, ki prikazuje podatke na sredinskem 10,25-palčnem zaslonu na dotik ter omogoča povezavo s pametnimi telefoni preko Apple CarPlay oziroma Android Auto. Nadgradnjo uporabniške izkušnje prinaša aplikacija UVO App za prikaz opravljenih poti, diagnostičnih podatkov ter daljinsko aktivacijo različnih funkcij.

Kia e-SoulVoznik lahko izbira med štirimi prednastavljenimi načini vožnje (Normal, Eco, Eco+ in Sport), kjer so mu na voljo številni napredni asistenčni sistemi pod skupnim imenom ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) za več varnosti in udobja.

Novi e-Soul je na voljo le na izbranih evropskih trgih, med katerimi je tudi Slovenija. Redna cena za modele z močnejšim pogonskim sklopom in opremo EX Dynamic znaša 45.999 evrov, z opremo EX Energic pa 48.999 evrov, pri čemer za oba velja gotovinski popust v višini štirih evrskih tisočakov. Več podrobnosti najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Tudi z daljšim dosegom"


Al_Capone
1 mesec 18 dni nazaj

Kaj nas tolk posiljujejo s tem štromom?

Tommaazz
1 mesec 18 dni nazaj

Meni se tudi zdi ja, pa z 2x ceno :). Naj rajši dajo 2.0 6 cilinderske motorje nazaj pa je 🙂

1 mesec 19 dni nazaj

o moj bog kako ogaben avto! Če bi bilo letno tekmovanje za najgrši avto, bi tole zagotovo bil kandidat

Bucko99
1 mesec 19 dni nazaj

Cene bi mogle bit od 25k€ za naš trg….

xxl
1 mesec 19 dni nazaj

Krasna kombinacija obupno grdega in predragega avta. Pa ne zato, ker je KIA, tudi ostali EV so predragi.

srcnik
1 mesec 19 dni nazaj

Tale je pa z vsako generacijo grši, original je še bil, tole je pa krneki…

 
Skok med številno konkurenco
Znamka s poudarjenim slogom