Predstavitve

Skok med številno konkurenco

Ford Puma: virtualna slovenska predstavitev

Nova Puma z nekdanjo nima praktično ničesar skupnega, če seveda izvzamemo znamko in dejstvo, da sta obe avtomobila. Kompaktnega kupeja, ki so ga prenehali izdelovati že davnega leta 2002, z novim sodobno zasnovanim križancem ne povezuje niti spletna Wikipedia, kaj šele sodobni potrošnik.

Vsi obrazi Pume

Najnovejši Fordov križanec, ki je zasnovan na znamkini arhitekturi B, nagovarja potencialne kupce z izrazitim oblikovanjem. Pogled z boka odkriva usločeno nizko strešno linijo, medtem ko naj bi izrazito poudarjeni blatniki dajali vtis športnega značaja. Sprednji del je najbolj prepoznaven po visoko nameščenih žarometih, pod katerimi sta meglenki v tehniki LED, vgrajeni ob reže za zajem zraka.

FORD_2020_Puma_ST-Line_X_009-LOWProizvajalci skušajo z različnimi oblikovalskimi elementi iz enega modela ustvariti več različic, ki naj bi zadovoljevale želje različnih kupcev, kar se pri Pumi v slovenski ponudbi zaenkrat odraža v dveh smereh – eleganci paketov Titanium (X) in športnosti ST-Line (X). Verjetno pa je večini uporabnikov bistveno bolj pomembno, da nudi vsaka Puma, kljub izrazito kompaktni zasnovi, dovolj prostora za udobje potnikov in ima izjemno prostoren prtljažnik, ki skupaj s posebnim (pokritim) 80-litrskim zabojem MegaBox (širina 64 mm x dolžina 753 mm x globina 306 mm) premore v osnovni postavitvi sedežev zavidljivih 456 litrov prostornine. Uporabnost ločenega predala še povečata sintetična obloga in čep za izpust vode na dnu, kar pomeni, da ga lahko enostavno očistite z vodo. Ob tem je dno prtljažnika trinivojsko nastavljivo, da se prostor kar najbolje prilagaja trenutnim potrebam.


Puma v številkah – dolžina: 4.186-4.207 mm, širina: 1.805 mm, višina: 1.544-1.555 mm, medosna razdalja: 2.588 mm, prostornina prtljažnika: 456-1.216  litrov / 402-1.161 litrov (hibrid).


FORD_2020_Puma_ST-Line_X_Design_Pack_025-LOWMed rešitvami, ki povečujejo udobje in zadovoljstvo potnikov Pume, proizvajalec izpostavlja masažna sprednja sedeža, panoramsko steklo, površino za brezžično polnjenje pametnih telefonov ter prostoročni pomik prtljažnih vrat. Osnovna kombinacija merilnikov s 4,2-palčnim zaslonom v modelih Titanium (X) v paketih ST-Line (X) nadomešča digitalni zaslon z diagonalo 12,3 palcev. Za prenos zabavnih vsebin in potovalnih informacij skrbi sistem Sync3 z možnostjo glasovnega upravljanja v pogovornem jeziku in 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik, pri čemer je povezljivost z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto že vključena v ceno. Nadgradnjo komunikacije predstavlja modem FordPass Connect, ki deluje kot mobilna dostopna točka Wi-Fi za do deset naprav, hkrati pa omogoča povezovanje uporabnik z vozilom na daljavo (informacije o lokaciji in stanju vozila, odklepanje/zaklepanje na daljavo, zagon na daljavo v kombinaciji s samodejnim menjalnikom).

Glede na dejstvo, da je Puma na preizkusu trčenja EuroNCAP že pobrala vseh pet zvezdic, je jasno, da v njej ne manjka vozniških pripomočkov, ki pripomorejo k varnosti potnikov.

Tudi kot hibrid

FORD_2020_Puma_ST-Line_X_046-LOWMed pogonskimi sklopi v novi Pumi trenutno najdemo bencinski 1,0-litrski EcoBoost (92 kW/125 KM, 6-stopenjski ročni menjalnik, kasneje letos tudi s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko) in blago-hibridno izvedenko, ki ima za osnovo prav tako 1,0-litrski EcoBoost v dveh izvedenkah moči (92 kW/125 KM ter 114 kW/155 KM, obe s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom). Še letos naj bi ponudbo razširil 1,5-litrski dizelski EcoBlue (89 kW/120 KM).

Za od Fordov pričakovano dobro vozno dinamiko naj bi med drugim poskrbel nabor prednastavljenih voznih načinov (Normal, Eco, Sport, Slippery in Trail), kjer so podlagi in vozni navdahnjenosti uporabnika prilagodili odzivnost stopalke za plin, sistem ESC, nadzor zdrsa in točke prestavljanja (pri modelih s samodejnim menjalnikom). Med prilagoditve platforme v zasledovanju čim boljših voznih lastnosti med drugim štejejo še bolj togo zadnje vzmetenje z vzvojnim drogom, večje amortizerje, bolj toge puše vzmetenja ter optimizirana zgornja držala vzmetenja za zmanjšano trenje in izboljšano togost podvozja.

Cene za Pumo se pričenjajo pri neskromnih 22.380 evrih za sicer zelo dobro opremljen model Titanium z litrskim EcoBoostom, kar nekoliko ulaži akcijski popust v višini 1.500 evrov. Več podrobnosti glede ostalih modelov in opreme najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

15 komentarjev za "Skok med številno konkurenco"


3 meseci 5 dni nazaj

ni slab , samo oblikovno pa meni ni všeč

jack86
3 meseci 8 dni nazaj

Meni je pa prednij del – luči in maska, totalno mimo. Zdaj so moderni agresivni izgledi, tole pa zgleda kot plišasta igrača. Armatura je tudi iz prejšnjega obdobja, glede na število gumbov. Danes je manj več, npr. volvo..

umilave1
3 meseci 9 dni nazaj

Okej, cena je v štartu na videz precej visoka za SUV B-segment. Je pa res, da tu ne moreš delati direktnih primerjav, kajti ˝osnovna˝ Puma Titanium (brez oznake X) je močno založena z opremo, pravzaprav tega avta ne moreš kupiti brez opcije masaže sprednjih sedežev. Ponuja tudi nastavitev voznega profila, brezžično polnenje telefona, ambientno osvetlitev LED, pa komplet LED žaromete razen dolgih luči z samodejnim preklopom dolge/zasenčene, skoraj vse asistenčne sisteme,….sploh ni tako slabo. No, klima je ˝le˝ ročna. Samo cena pač štarta na 20k€. +500€, če se hoče avto-klima, zraven ti pripojajo še dežni senzor, pa samotemnitev vzr. ogledala.
Verjetno bi marsikdo hotel dotični avto imeti v bolj osnovni, seveda tudi cenejši izvedbi.

3 meseci 9 dni nazaj

Sem istega mnenja. Avtu manjkajo nižji paketi oprem in npr. cena okoli 17k €. In če sodim po Focusu, bo tudi ta avto precej redek pri nas.

tha_man
3 meseci 9 dni nazaj

Luči in maska jo naredijo ful ozko in visoko, spredaj mi zgleda prav hecno, kot kakšna karikatura Focusa. Novi Juke in Captur sta mi dosti bolj všečna. Se pa verjetno Puma bolje pelje.

kseb
3 meseci 9 dni nazaj

Zunanjost je všečna.
S sprednje strani me spominja na Porschejeve SUVE npr. na Macana.

 
Merilo razreda
Tudi z daljšim dosegom