Predstavitve

Mazda CX-3: slovenska predstavitev

Mazda je v Slovenijo pripeljala svoj najmanjši model v družini CX in svoj prvi model, ki vstopa v vedno bolj zaželjeni segment kompaktnih križancev. Podprta s tradicionalnim dizajnom Kodo in tehnologijami SkyActiv predstavlja resno konkurenco največjim tekmecem.

Jezik Kodo v najboljši podobi

Mazda je pred tremi leti pogumno stopila na novo pot z oblikovalskim jezikom Kodo in po prenovi skoraj vseh svojih modelov sedaj predstavila še svojega najmanjšega člana v družini CX. Z velikimi kolesi (16- in 18-palčna), kratkimi previsi, dolgim pokrovom motorja in majhnimi stranskimi okni je mazda CX-3 tipičen predstavnik znamke, s pomočjo opaznih oblog blatnikov, črnih A, B, C stebričkov in dvojnih zaključkov izpušnih cevi pa so poudarili njen terenski karakter. Značilen zunanji videz uspešno zaključi prepoznavna maska vozila in LED žarometi.

Skrbno izbrani materiali in odlično počutje

Pri Mazdi so veliko pozornosti posvetili tudi potniški kabini, kjer so za izboljšano počutje poskrbeli z izbranimi materiali, s pomočjo odlične izdelave in sodobnega dizajna pa potniška kabina zadovolji tudi najbolj zahtevne uporabnike.

Kupec lahko uporabnost modela CX-3 poveča z projicirnim zaslonom, 7-palčnim zaslonom na dotik, krmilnikom večopravilne enote HMI in obvolanskimi stikali.

S petimi paketi dodatne opreme (Emotion, Challenge, Attraction, Revolution in Revolution Top), devetimi barvnimi odtenki zunanjosti in štirimi vrstami oblazinjena ima kupec na voljo številne individualizacijske rešitve.

Prilagodljiv prtljažni prostor ima volumen 350 litrov, lahko pa se razširi na 1.260 litrov. Za boljšo prilagodljivost različnim potnikom je tukaj možnost nastavitve sedežev – 260 mm v smeri naprej-nazaj; 40mm vertikalno ob 45 mm vertikalnega in 50 mm horizontalnega hoda volanskega obroča.

17 različnih kombinacij

Motorno paleto sestavljajo trije agregati, dva bencinska in en dizelski, prav pri vseh pa je na voljo samodejni menjalnik, medtem ko je štirikolesni pogon na voljo le pri dizelskem agregatu CD105 in najmočnejšem bencinskem agregatu G150.

SkyActiv podvozje združuje prednosti SUV-ja, kot sta višja oddaljenost od tal in prilagojenost za vožnjo po slabih cestiščih, z lahkotno vožnjo po mestu, suverenost na avtocesti in užitek v ovinkih, zahvaljujoč širokemu koloteku in nizkemu težišču. Dodelana MacPhersonova noga spredaj in torzijska vzmet zadaj zagotavljata stabilnost pri visoki hitrosti, udobje pa omogoča odlična uglasitev vzmetenja in amortizerjev

Najnovejša tehnologija i-Activesense

Mazda CX-3 s pomočjo tehnologije i-ActiveSense prinaša številne varnostne elemente v segment kompaktnih križancev. Med poglavitne funkcije sodi sistem za nadzor mrtvih kotov, opozorila na promet za vozilom, samodejno upravljanje dolgih luči, sistem opozarjanja na zapuščanje voznega pasu, sistem za zaviranje v sili in radarski tempomat. Za terenske sposobnosti skrbi nova generacija štirikolesnega pogona, ki s pomočjo voznikove namere in voznih razmer preprečuje nevarnost zdrsa vozila.

Od 15.490 evrov naprej

Za nakup novega kompaktnega križanca boste morali odšteti vsaj 15.490 evrov, toliko namreč po ceniku stane Mazda CX-3 s stopnjo opreme Emotion in z bencinskim agregatom G120. Vstopni dizel s stopnjo opreme Challenge po ceniku stane 19.090 evrov, doplačilo za samodejni menjalnik znaša 1.800 evrov, enako količino evrskih bankovcev pa boste morali odšteti tudi za štirikolesni pogon.

motor moč menjalnik
bencinski motorji
Skyactiv G120 88 kW (120 KM) 6-st. ročni, 6-st. samodejni
Skyactiv G150 110 kW (150 KM) 6-st. ročni, 6-st. samodejni
Skyactiv G150 AWD 110 kW (150 KM) 6-st. ročni, 6-st. samodejni
dizelski motorji
Skyactiv CD105Skyactiv CD105 AWD

.

77 kW (105 KM)77 kW (105 KM) 6-st. ročni, 6-st. samodejni6-st. ročni, 6-st. samodejni

Besedilo Gašper Pirman, Foto: Mazda.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Mazda CX-3: slovenska predstavitev"


xxl
4 leta 9 meseci nazaj

Mene moti,da če hočeš kakšno malenkost dodati,moraš vzeti kup meni nepotrebne šare zraven in potem avto pride čez 20k evra,kar je absolutni preveč za tole.

benf1
4 leta 9 meseci nazaj

res lep avto s precej opreme. Moti me edino, da sredinska zračnika na armautri nista enaka…

a_sist
4 leta 9 meseci nazaj

hud

mrtwelvetrees
4 leta 9 meseci nazaj

Avto je res odličen, delajo jih na Japonskem, edino kar bi pričakoval v Revolution Top, da nima samozatemnitvenega vzratnega ogledala, sredinjskega naslona za roke in samodejno ročno.
celotni test : https://www.youtube.com/watch?v=3k3cJPplA_A

 
Ford Focus ST: slovenska predstavitev
Jaguar XE: slovenska predstavitev