Predstavitve

Najmanjši v družini

Hyundai Bayon: slovenska predstavitev

Hyundai je razširil svojo ponudbo križancev z modelom Bayon, ki je dopolnil paleto v segmentu malih avtomobilov ter bo s kompaktnimi zunanjimi merami nagovarjal vse prostorsko racionalnejše kupce.

Za evropski trg

Hyundai Bayon (4)Manjši križanci so pravi hit evropskih prodajnih trgov, še bolj zanimivi pa postanejo, ko uporabnikom lahko kljub skromnim zunanjim meram omogočijo sorazmerno veliko in prostorsko prilagodljivo notranjost, kar je postal cilj sodobnih zasnov avtomobilov. Bayon, ki so ga v skladu z znamkino strategijo poimenovali po slikovitem baskovskem počitniškem mestu Bayonne, je v Hyundaijevi paleti umeščen pod Kono, sicer pa pa ga je enostavno povezati z najnovejšimi izdelki južnokorejske znamke, saj ga definirajo glavni oblikovalski elementi filozofije Čutna športnost.

Prednji del zaznamujeta široka rešetka ter tridelna prednja žarometa, ki se spajata z režami za zajem zraka. Spodnja zaščitna plošča kaže sorodnost s terenskimi modeli, pogled z boka pa izpostavlja ostre dinamične linije. Na zadku so nameščene izrazite luči v obliki puščic, ki jih povezuje vodoravna linija za poudarjeno širino in stabilno držo. V paleti karoserijskih barv bo na voljo devet možnosti, od tega je sedem združljivih z opcijsko kontrastno črno streho.


Bayon v številkah – dolžina: 4.180 mm, širina: 1.775 mm, višina: 1.500 mm, medosna razdalja: 2.580 mm, oddaljenost od tal: do 183 mm (17-palčna platišča), prostornina prtljažnika: 411-1.205 litrov.


Hyundai Bayon (8)Notranjost je prečiščena in svetla, k dobrem počutju potnikov pa poleg relativne prostornosti pripomoreta ambientalna osvetlitev in opcijski avdio sistem Bose. Osrednji del armaturne plošče zavzema do 10,25-palčni zaslon infozabavnega sistema, ki poleg ostalega omogoča povezljivost preko Apple CarPlay in Android Auto, brezžično polnjenje pametnih telefonov ter najnovejši nabor storitev Bluelink. Pred voznikom je opcijsko lahko nameščen 10,25-palčni zaslon za prikaz potovalnih podatkov, hkrati pa Bayon v najboljši izvedbi prepričuje z naborom sodobnih vozniških pomagal, ki jih znamka trži pod imenom Smart Sense.

Bencinski pogonski sklopi

Vstopna izvedenka ima vgrajen 1,2-litrski agregat MPi z 61,8 kW (84 KM) moči v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Osnovo ostalih sklopov predstavlja litrski trivaljnik GDi s 73,5 kW (100 KM) ali 88,3 kW (120 KM) moči. Za močnejšo je na voljo blagi hibridni sistem, del pogonskega sklopa pa je 6-stopenjski ročni (6MT ali 6iMT v blagih hibridih) ali 7-stopenjski samodejni menjalnik DCT.

Uradne cene za Bayon se pričenjajo pri 17.990 evrih za opremo Life in motor 1.2 MPI, medtem ko stane najdražja različica Impression s pogonskim sklopom 1.0 T-GDI 120 MHEV iMT 26.190 evrov. Pri vseh paketih nudijo promocijski prihranek v višini 2.500 evrov, več informacij o opremljenosti pa najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najmanjši v družini"


whitee
1 leto 1 mesec nazaj

Kapo dol Hyundaju. Novi modeli mogoče niso najlepši, so pa zelo oblikovno zanimivi, kar jih lepo loči od povprečja. En lajk od mene.

mrtwelvetrees
1 leto 1 mesec nazaj

Kdo bo verjel porabi (nehibridni izvedbi) med 5,483 – 5,706 … v praksi moraš dodati še zelo dober liter.

 
Visokonapetostni superjunak
Atraktivnejši brat