Predstavitve

Prvič na obisku

Mercedes-Benz GLE: slovenska predpremiera

Eden od bolj obleganih modelov na avtomobilskem salonu v Parizu je bil prav novi Mercedes-Benzov GLE, nekaj na račun impozantnega videza, nekaj pa tudi zaradi kopice infozabavnih sistemov, ki so privabljali poglede, roke in kamere. Nastopu na ljubljanskem Mercedes-Benz Fashion Weeku pa se lahko zahvalimo za njegov predpremierni nastop v salonu znamke.

Velik SUV z ugodno aerodinamiko?

Mercedes-Benz GLE predpremiera (1)Dve kategoriji, o katerih običajno ne pišem v istem stavku, pa vseeno: Mercedes-Benzov GLE naj bi bil v primerjavi s tekmeci v razredu na tem področju objektivno boljši, za podlago tej trditvi pa pri proizvajalcu navajajo vrednost količnika zračnega upora, ki znaša 0,29. Če malo pomislim, nam pri Mercedes-Benzu kar pogosto posredujejo tovrstne podatke, saj gre očitno za enega pomembnih kriterijev oblikovanja zunanjosti, na katerega stavi ekipa pod vodstvom Roberta Lešnika, ki je tudi pri snovanju modela GLE implementirala aktualno filozofijo Sensual Purity.

Spremembe v videzu so dobro opazne; prednji del zaznamujejo na novo zasnovani žarometi in maska z odprtinami za zajem zraka, bočne linije preko širokega stebrička C mehko prehajajo v zadek, ki ga popestrijo vitke zadnje luči.


GLE v številkah – dolžina: 4.924 mm, širina: 1.947-2.0221 mm, višina: 1.772-1.7971 mm, medosna razdalja: 2.995 mm, odmik od podlage: 180-205 mm, prostornina prtljažnika: 630-2.055 litrov.


Za cestne in terenske podvige ob paketu tehnologij za terensko vožnjo ter v povezavi s sistemom zračnega vzmetenja poskrbi še novost – aktivno elektrohidravlično vzmetenje E-Active Body Control na osnovi 48-voltnega sistema, ki lahko premore ob prednastavljenih voznih programih še funkciji za pregled vozišča s kamero (Road Surface Scan) in aktivno nagibanje v ovinku (Curve) za večje udobje potnikov.

Več uporabnejšega prostora

Mercedes-Benz GLE predpremiera (4)Notranjost, ki je zasnovana z mislijo na prestiž za robustnejšo zunanjostjo, je na račun 80 mm daljše medosne razdalje še nekoliko prostornejša. Po želji sta lahko zunanja sedeža v drugi vrsti opcijsko električno nastavljiva z možnostjo prilagajanja nagiba naslonskega dela, za doplačilo pa sta na voljo tudi sedeža za dva potnika v tretji vrsti. Mimogrede, zadaj naj bi bilo dovolj prostora tudi za odrasle z višino do 1,80 m.

Pogled na voznikovo delovno mesto razkriva vse prednosti sodobnih Mercedesovih modelov, ki v ospredje postavljajo intuitivno digitalizacijo (MBUX), udobje potnikov ter številna pomagala, ki pripomorejo k večji varnosti.

Najprej dva

Kljub temu, da prodajalci že sprejemajo prednaročila, GLE k nam uradno prihaja šele naslednje leto, saj naj bi prvi srečni uporabniki prevzeli nova vozila v februarju. Ponudbo na začetku predstavljata dve različici, dizelski štirivaljni GLE 300 d 4MATIC (180 kW/245 KM moči in 500 Nm navora) ter bencinski šestvaljni GLE 450 4MATIC (270 kW/367 KM moči in 500 Nm navora, z dodatnimi 250 Nm navora in 16 kW/22 KM moči na račun kratkotrajne pomoči tehnike EQ Boost). Obe različici sta združeni z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom.Več podrobnosti o cenah in opremi najdete v priloženem ceniku.

Še pred koncem leta bosta v ponudbi tudi šestvaljna dizelska GLE 350 d 4MATIC (200 kW) in GLE 400 d 4MATIC (243 kW), v sredini in koncu leta 2019 pa jo bosta dopolnila dizelski priključni hibrid in izvedba AMG.

Avtomobilizem.com

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Prvič na obisku"


chad
1 leto 2 meseci nazaj

Končno je ta avto dočakal svojemu stasu primerno notranjost, ne morem verjet.

1 leto 2 meseci nazaj

če bi imel namen kupit avto v tem rangu in če bi seveda imel denar, bi se osebno raje odločil za audi q8

1 leto 2 meseci nazaj

Če bi imel jaz namen kupiti avto v tem rangu, bi se še prej za vsak primer naročil pri psihoanalitiku.

Bucko99
1 leto 2 meseci nazaj

če ČE če ….

 
Širok nabor potencialnih kupcev
Utrjevanje položaja