Predstavitve

Strogo racionalno

Dacia Sandero in Sandero Stepway: slovenska predstavitev

Znamka Sandero v zadnjih dneh ponovno zbuja pozornost z novimi načrti za prihodnost, v katerih ne pozabijo poudariti, da ostajajo zvesti svoji zavezi in bodo kupcem svojih avtomobilov še naprej ponujali tisto, kar res šteje.

Brez kopičenja

V tovrstnem razmišljanju Dacia dodobra odstopa od večine uveljavljenih znamk na evropskem trgu. Ne prepričuje z najnovejšim naborom asistenčnih sistemov v lovu na pet varnostnih zvezdic, temveč sledi s preverjenimi in ne predragimi rešitvami, ki ustrezajo zakonskim zahtevam. Na področje elektrifikacije vstopa pri koncu, a zato obljublja, da bo prvi električni model Spring na trg prišel z neprekosljivo ceno, namesto električne hibridizacije pa obuja zanimanje za alternativni pogon na plin. V oblikovanju modelov se nenehoma izboljšuje, a v ničemer ne pretirava. Raje kot prvi so solidni, s poudarkom na ekonomiki. In očitno je to odlična strategija, s katero hkrati ne skačejo preveč v zelje ostalim znamkam Skupine Renault v Evropi.

Mali mestni

Dacia Sandero in Sandero Stepway (6)Majhni avtomobili so bolj ekonomični. Da pa ne bi bili čisto za časom, je v primeru tretje generacije Sandera pri nas v ponudbi ob klasični kombilimuzini še Sandero Stepway, ki je podlegel trendom in se prelevil v križanca. Obe izvedenki delujeta v primerjavi s predhodnikoma nižji in širši, že od daleč pa sta prepoznavni na račun novega svetlobnega podpisa znamke Dacia v obliki črke Y (tehnika LED za dnevne luči in kratek svetlobni snop).

Dacia Sandero in Sandero Stepway (25)Poudarjene linije in oboki blatnikov dajejo vtis stabilnosti, še pomembneje pa je, da po prehodu na novo modularno platformo (CMF) spremenjena razmerja prinašajo več prostora v notranjosti. Sandero Stepway po videzu v novi generaciji bolj odstopa od brata, v pogledu od spredaj ga definira rebrast in bolj usločen pokrov motorja, robustnejši značaj pa izdajajo tudi nekoliko večji odmik od tal (+ 41 mm) ter obrobe kolesnih obokov in spodnjega dela vrat s posebno teksturo. Z zaščitno oblogo sta na spodnjem delu pokrita tudi sprednji in zadnji odbijač, osnovni strešni nosilci pa se s pravokotno premestitvijo prečk enostavno spremenijo v strešni prtljažnik z nosilnostjo 80 kg.


Sandero in Sandero Stepway v številkah – dolžina: 4.088 mm (Stepway 4.099 mm), širina: 1.848, višina: 1.499 mm (Stepway 1.535 mm brez nosilca prtljažnika oz. 1.587 z nosilcem prtljažnika), medosna razdalja: 2.604 mm, oddaljenost od tal: 133 mm (Stepway 174 mm), prostornina prtljažnika: 410-1.455  litrov.


Dacia Sandero in Sandero Stepway (39)V notranjosti uporabnika pričaka posodobljena armaturna plošča z drugačno izvedbo in videzom odprtin za prezračevanje ter kombiniranimi merilniki pred voznikom. V različici Stepway so prevleke prešite z logotipom Stepway, na vratih in armaturni plošči pa so tekstilni vstavki in okrasne obrobe oranžne barve, kar nekoliko popesti okolje. Spremenjeni so upravljalni gumbi sistema prezračevanja in klimatizacije (kot v Dusterju), sredinski del je opremljen z naslonom za roko pri vozniku. Sedeži naj bi bili izdelani bolj kakovostno, kar se prostornosti tiče pa naj bi se nova zasnova poznala tako pri večjem razmaku med voznikom in sovoznikom kot tudi pri kolenskem prostoru za potnike.

Različne rešitve

Dacia Sandero in Sandero Stepway (17)Uporabniki imajo izbiro med tremi različnimi izvedbami infozabavnega sistema (Media Control, Media Display in Media Nav). Osnovna izvedba je brez zaslona, prirejena za uporabo s pametnim telefonom (pritrjen na držalo na armaturni plošči) preko aplikacije Dacia Media Control. Voznik sistem lahko upravlja z volanskimi gumbi oziroma preko upravljalnika ob volanu. Boljši izvedbi imata poleg dodatnih zvočnikov nameščen 8-palčni zaslon na dotik, uporabniški vmesnik pa podpira brezžično povezavo Bluetooth ter je združljiv s sistemi Android Auto in Apple CarPlay.

Na področju varnosti sta Sandero in Sandero Stepway serijsko opremljena s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec (HSA), sistemom samodejnega zaviranja v sili (AEBS) ter opozorilom pred čelnim trkom. Opcijski varnostni paket je na voljo pri najvišji opremi (Comfort) in vključuje sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, kamero za vzvratno parkiranje ter sistem za nadzor mrtvega kota

Bencin in plin

Pogonska paleta sloni na bencinskih motorjih,  kjer vstopno opcijo (le v modelu Sandero) predstavlja atmosferski litrski trivaljnik SCe 65, kombiniran s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Stopničko višje je litrski trivaljnik TCe 90 s turbo polnilnikom, združen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. V središču pozornosti pa je zadnje čase pri znamki Eco-G 100, litrski trivaljnik s turbo polnilnikom na avtoplin (LPG) in bencin, ki je združen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Dacia Sandero in Sandero Stepway (21)Pogonski sklop z avtoplinom je tovarniško vgrajen, zato do kupcev prihaja z jamstvom varnosti in zanesljivosti, servisni intervali in stroški vzdrževanja pa naj bi bili enaki kot v različicah z bencinskimi motorji. Posoda za avtoplin je vgrajena na mestu za rezervno kolo, zato vgradnja ne vpliva na velikost prtljažnika. Po uradnih podatkih ima med vožnjo na avtoplin Sandero Eco-G v povprečju za 11 odstotkov manjši izpust CO2 kot z enakovrednim bencinskim motorjem, napolnjeni posodi za obe vrsti goriva pa naj bi omogočali več kot 1.300 kilometrov dosega. Uporabna prostornina posode za avtoplin znaša 40 litrov, kar je osem litrov več kot v predhodniku. Dodatno izboljšavo v uporabniški izkušnji prinaša nova zasnova merilnikov, ki vključuje porabo avtoplina.

Cene za novi Sandero se pričenjajo pri 8.990 evrih za vstopno izvedbo Sandera SCe 65, medtem ko najcenejši Sandero Stepway uradno stane 12.290 evrov. Več podrobnosti najdete v spodaj priloženih cenikih:

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Strogo racionalno"


tha_man
1 mesec 9 dni nazaj

Danes sem ga videl v živo. Stepway zelo simpatičen, pa tud navaden ne zgleda slabo. Cenovno je kolk gledam cca dva jurja cenejši od Clia s primerljivim motorjem in približno podobno opremo (Clio je malenkost v prednosti po varnosti, Sandero ima npr. boljšo multimedio…). Plinski model pa skoraj tri, kar se mi zdi zelo dobra cena, sploh glede na to, da gre tokrat za isto platformo, ne več zastarelo kot pri prejšnjem. Kdor želi crossover pa Clio itak ne pride v poštev in je Stepway še boljši deal kot navaden, saj za tistega jurja več dobiš tudi več opreme, ne samo povišano podvozje. “Pravi” crossoverji, torej takšni, kjer tudi sediš visoko in bolj pokočno, so precej dražji.

wildbliw
1 mesec 2 dni nazaj

Odličen opis. Ampak a si tako prepričan, da ima Sandero boljšo multimedio, kot Clio? Jaz mislim, da ne.

srcnik
1 mesec 10 dni nazaj

Česa vse tu ne prebereš, da se daica lahko postavi ob bok Audiju… Bravo res… Ta forum čedalje bolj preseneča… Pa oblikovno da je polo za referenco, ki je eden grših predstavnikov tega razreda z neposrečenim sprednjim delom (podoben problem ima tudi novi golf)? Včasih se res vprašam na katerih gobah ste nekateri 🙂

Drugače pa ontopic: meni je lep za dacio, ampak je cenovno tudi že tam-tam s cliotom (če gledaš podobno opremo) tako da nima več neke privlačnosti kot budget avto… Pa clio je vseeno lepši…

xxl
1 mesec 9 dni nazaj

Kritiziraš forum in mnenja drugih, potem poveš svoje, kot edino merodajno al kaj? Na katerih gobah si ti?

wildbliw
1 mesec 9 dni nazaj

Folku se po takih izjavah kozla in to na xxl kozla.

xxl
1 mesec 9 dni nazaj

Dobra 😀

wildbliw
1 mesec 9 dni nazaj

Za moj okus je Clio najlepši v svojem razredu.

wildbliw
1 mesec 11 dni nazaj

Avto, ki se oblikovno ne le lahko postavi ob bok Polotu in A1, temveč ju v marsikaterih pogledih tudi prekaša. Polo in A1 imata bolj tehnično dovršeno obliko, Sandero ima neprimerno več svežine in značaja. Avto je neverjetno postaven, sploh iz sprednje strani. Od tam brez pomisleka lahko rečem, da je popoln. Med tem, ko iz zadnje strani je oblikovanje že nekoliko bolj primerno cenovnemu razredu. Če že izbiram, Stepway izgleda neprimerno bolje, še posebej tudi iz zadnje strani, kjer pa zadnje luči ne znajo pokazati tega, kar pokaže avto kot celota. V nasprotju s celoto so nekako sramežljive, take, kot smo jih vajeni pri sprednjih žarometih pri MB. Ampak tega mu ne bom zameril, saj ima avto od zadaj nek čisto svoj izraz, ki še ni bil viden.
Na zunaj je velik napredek in če bo šlo tako naprej, se bo avto iz oblikovnega vidika lahko ob bok postavil celo kakemu Capturju.
Še večji napredek je znotraj. Sploh pri Stepway izgleda zadeva res odlično. Pustimo materiale ob strani! Zadeva zažge!

1 mesec 11 dni nazaj

Ampak solidno opremljen stepway je 14.900 , tce 90, Clio I feel Slovenija TCE 100 pa 500 eurov več. Zame je jasno, da je Clio boljša izbira, pa se opreme ima več. Dacia ni več poceni, B suv pa itak ni suv pač pa samo malo višje nasajen avto razreda B s precej slabšimi voznimi lastnostmi in večjo porabo goriva.

meganer
1 mesec 10 dni nazaj

“B suv pa itak ni suv pač pa samo malo višje nasajen avto razreda B s precej slabšimi voznimi lastnostmi in večjo porabo goriva.”

Tale stavk …… precej slabše vozne lastnosti ….. ma dej nehi. Ker je dvignjen recimo za 3cm? …
Poraba tudi večja zaradi teh par cm ….. ja valda.

To je zakon avto za starejše, da se lažje notri skobaca, ali pa da gre na kak polje, ne zadaneš robnika, …….

Za izrazito dinamiko v vožnji pač tudi povohaš ne Stepweja. Če hočeš imet najboljše ozvočenje tudi ne, …..
Avto lep ….. in sploh ne dvomim, da ni vreden tega denarja.

Na dvorišču bi bil parkiran Duster samo, če bi bil avtomatik in 4wd.

Vsak zase ve zakaj avto rabi …

wildbliw
1 mesec 10 dni nazaj

To drži. Res pa je, da malo bolje opremljen Clio lahko krepko preseže 20 tisočakov, sploh če želiš imeti konkreten motor, saj ti brez takega tudi ročnega menjalnika več ne dajo. Cenovni razpon pri Cliotiu je zelo velik, od 11 pa vse do skoraj 27 tisočakov. Potem je pa odvisno, na kakšen popust se zdilaš. Cenovni razpon pri Sanderotu pa je mislim, da od 9 pa do slabih 16 tisočakov. Je kar občutno cenejši, kar pa še ne pomeni, da s kakšnim akcijskim paketom ne moreš dobiti Cliota boljše opremljenega za podobno ceno, kot Dusterja.

wildbliw
22 dni 12 ur nazaj

*Sanderota

 
Veliki pustolovski Fordi
Dostojen nastop med konkurenco

Več vsebin

Novice

Dacia s Sanderom in Sanderom Stepway ohranja status dostopnega avtomobila

Testi

Dacia Logan 1.5 dCi 75 Laureate – Loganova robida

Testi

Dacia Sandero Stepway Ambiance dCi 90 – Dilema

Predstavitve

Strogo racionalno

Dacia Sandero in Sandero Stepway: slovenska predstavitev
Testi

Fasada

Renault Clio Dynamique Energy dCi 90 GT Line
Novice

Se Lodgy, Dokker in Logan MCV poslavljajo?