Reportaže

Partnerstvo za boljše bivanje in zagotavljanje mobilnosti

Porsche Slovenija in Marles hiše: Clean Energy

Na sejmu Dom, ki te dni poteka v Ljubljani, sta svoje sodelovanje oznanila največji slovenski distributer osebnih vozil in največji slovenski proizvajalec lesenih montažnih hiš. Z njim želita svojim strankam omogočiti kakovost bivanja in mobilnost na najvišji ravni ter ob najmanjšem možnem negativnem vplivu na okolje.

Integracija

Porsche Slovenija Moon in Marles (2)Pred slabim letom so nam pri Porsche Slovenija formalno predstavili novo blagovno znamko Moon skupine Porsche Holding iz Salzburga, s katero zagotavljajo dopolnilne storitve e-mobilnosti ter med drugim ponujajo program izdelkov za različne domače polnilne postaje, hranilnike električne energije in hišne sončne elektrarne. Objava novega sodelovanja z družbo Marles hiše Maribor je logična in dobrodošla nadgradnja za vse, ki se odločajo za gradnjo energetsko varčne sodobne hiše z vključeno polnilno infrastrukturo.

Čista energija

Podjetje Marles po novem svojim obstoječim rešitvam za izvedbo objektov po želji naročnika lahko doda paket Clean Energy, ki ponuja pametno polnilno postajo Moon Community, možnost uporabe električne energije, pridobljene z lastno sončno elektrarno, in hrambo doma proizvedene električne energije v hranilniku ter seveda z vsem navedenim povezane storitve svetovanja, načrtovanja in vgradnje. Partnerstvo ponudnikov iz dveh različnih panog je pri nas prvo, ki zmore ponuditi celovite rešitve na področju bivanja s polnilno infrastrukturo za samooskrbo z električno energijo pri gradnji stanovanjskih, poslovnih in javnih objektov.

Bogdan Božac, prokurist družbe Marles hiše Maribor, je ob objavi sodelovanja povedal: »V podjetju Marles hiše že leta snujemo in gradimo objekte, ki minimalno obremenjujejo okolje ter s tem izpričujemo svojo zavezanost nuditi uporabnikom naših objektov najvišje možno bivalno udobje. Zato je naše sodelovanje s Porsche Slovenija smiselno nadaljevanje te naše usmeritve, saj želimo, da naši objekti postanejo tudi osnovni temelj energetske samooskrbe ter osnovna celica zagotavljanja mobilnosti vseh graditeljev Marlesovih objektov.«

Danilo Ferjančič, direktor družbe Porsche Slovenija, je dodal: »Seveda smo pri Porsche Slovenija veseli, da lahko vrhunske izdelke in storitve naše blagovne znamke Moon ponudimo tudi v sodelovanju s podjetjem Marles hiše Maribor. Verjamem, da bodo kupci Marlesovih hiš prepoznali vrhunsko kakovost izdelkov Moon in udobje, ki jim ga lahko nudijo pri e-mobilnosti in rešitvi trajnostnega pridobivanja in shranjevanja energije – hkrati pa so takšne rešitve ne le bolj prijazne do okolja, temveč dolgoročno tudi cenovno zelo ugodne.«

Tovrstne aktivnosti podpirajo dejstvo, da električna vozila postopoma postajajo del sodobne in prihodnje mobilnosti. Njihova izboljšana zasnova omogoča, da postajajo v primerjavi s klasično gnanimi tekmeci enako praktični in prostorni, medtem ko postopoma narašča tudi doseg z enim polnjenjem. Kot smo lani med drugim zapisali v sklepih obsežnega testa električnih vozil PRIMA, ekonomika električne vožnje pogojuje čim večji delež polnjenja doma, v smislu trajnostno naravnane mobilnosti pa je smiselno razmišljati tudi o izvoru porabljene elektrike ter se v čim večji meri preusmeriti na obnovljive vire.

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Med PRIMA karavani za posel in družino
Druga pomlad