Novice

Avtoplin dostopen že na 70 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji

Skupno število bencinskih servisov, ki so del široko razvejane maloprodajne mreže Petrola in imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskima servisoma v Kranju (Staneta Žagarja 65) in na Ravnah na Koroškem povzpelo že na število 70. V začetku avgusta se jim bo pridružil še bencinski servis v Štalonih. Avtoplin je tako mogoče natočiti že na 164 Petrolovih bencinskih servisih doma in v tujini, od tega na 70 v Sloveniji, 59 na Hrvaškem, na 7 v Črni gori, na 10 v Bosni in Hercegovini, na 8 v Srbiji in na 8 na Kosovu.


Avtoplin si lahko uporabniki zdaj natočijo ob celotnem avtocestnem križu, vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah ter tudi že na lokalnih bencinskih servisih. S ponudbo avtoplina v družbi Petrol širimo ponudbo pogonskih goriv in s tem postavljamo temelje za zniževanje emisij v okolje, avtoplin je namreč okolju prijazno gorivo.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Zaradi izjemne ekonomike ter zelo ugodnih okoljskih lastnosti danes predstavlja eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva, skoraj prepolovijo. Razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša 71 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj 50 % ugodnejši od bencina. Poleg znatnega znižanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

– kratek rok amortizacije – povrnitve investicije,
– doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo (ob uporabi plina in bencina),
– enostavna uporaba – avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,
– popolnejše izgorevanje zmesi »plin–zrak« ter posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,
– tišje delovanje motorja,
– podaljšanje življenjske dobe motorja.

Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato tudi predeluje vozila na plin. Paketna ponudba je najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnjo ter ceno ob posebni akciji za uporabnike Petrol klub kartice. V mehaničnih delavnicah Tip Stop Vianor vgrajujejo odličen plinski sistem z več kot 50-letno tradicijo in vrhunskim razvojem.

Več o uporabi avtoplina in seznam bencinskih servisov z avtoplinom je na voljo tudi na spletnem naslovu: www.petrol.si/avtoplin

Vir: Petrol

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Kitajci pripravljajo svoj »Google avto«
R.S. 01, Renaultov prototip dirkalnika