Novice

Evropska prenova za Hondo Civic

Honda je za evropski model Civic in Civic Tourer pripravila lepotno osvežitev, v ponudbo pa dodala še atraktivni model Civic Sport. Gre za manjše spremembe, prednji del vozila se zdaj pohvali s še bolj športnim dizajnom, ki ga zaključi eleganten odbijač in spremenjeni žarometi z dnevnimi LED lučmi. Na zadku vozila so po novem nameščeni pametni LED žarometi.

V skladu z osveženo zunanjostjo je tudi v notranjosti vidnih nekaj manjših lepotnih sprememb. S kromiranimi dodatki in boljšimi sedeži z novo tkanino je notranjost dobila bolj resen videz, ki ga dopolni povsem nova multimedijska enota ”Honda Connect”.

Nova sedemnajstcentimetrska multimedijska enota deluje na osnovi operacijskega sistema Android in prevzame funkcijo mobilnega telefona oz. podpira tudi operacije, ki jih dnevno uporabljamo na naših mobilnikih. Hondina vozila bodo z njo opremljena v letu 2015, poleg že omenjene povezave s telefonom pa podpira tudi prostoročno povezavo Bluetooth, internetno brskanje, prikazuje sliko vzvratne kamere in v sklopu dodatne opreme ponuja še navigacijo

Japonci so predstavili tudi športno različico Civic Sport, ki jo poganja 1,8-litrski bencinski agregat s  104 kilovati. S 17-palčnimi platišči, masko po vzoru bolj divjega Type-R in barvnim zadnjim spojlerjem je zunanjost občutno bolj atraktivna, a navsezadnje le priprava na prihod močnejše različice Type-R. 1,6-litrski dizelski motor z 88 kilovati ostaja nespremenjen in ostaja v ponudbi za vse karoserijske različice.

Serijsko bo vgrajen Hondin varnostni sistem za aktivno zaviranje, ki v območju nizkih hitrostih s skeniranjem ceste predvidi in prepreči trčenje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress, Autoblog. Foto: Honda)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Evropska prenova za Hondo Civic"


pskoda
9 leta 7 meseci nazaj

Ma naj že enkrat to civic razrežejo zbrišejo iz računalnika in naredijo popolnoma novo, ker so zadnje čase grde za popizdit

Fenix_
9 leta 7 meseci nazaj

Sprednji del mi je kr všeč, zadek pa je kr neki

 
Toyotin Aygo v družbi čolnarjev
Se Lodgy, Dokker in Logan MCV poslavljajo?