Novice

Hondin Civic se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov

Hondino vozilo Civic Tourer 1,6 i-DTEC, se je vpisalo v Guinessovo knjigo rekordov kot vozilo, ki je imel z 2,82 litri na 100 km najbolj učinkovito porabo goriva.

Omenjeno porabo sta namreč dosegla angleška voznika, Fergal McGrath in Julian Warren, ki sta s karavansko različico Honde Civic prevozila 24 držav znotraj Evropske unije in pri tem opravila kar 13.498 kilometrov poti. Omenjena razdalja je sicer tolikšna, kot je zračna razdalja od njunega doma v Veliki Britaniji pa vse do Avstralije, pri čemer sta se ustavila zgolj devetkrat za polnjenje tanka.

Voznika, ki sta pot začela dne 01.06.2015 v belgijskem Aalst-u, se vmes ustavila tudi v Ljubljani in jo končala po 25 dneh na izhodišču, sta v povprečju prevozila 600 kilometrov dnevno in v avtu preživela 7 ur in pol. Z enim tankom goriva sta naredila impresivnih 1.500 kilometrov, pri čemer ju je celotna pot stala 645 evrov (cene so sicer preračunane glede na ceno goriva v mesecu juniju v Veliki Britaniji). S povprečno porabo na poti, ki je znašala 2,82 litra na 100 kilometrov, sta presegla celo tovarniško normno porabo za 25%, ki znaša pri omenjenem modelu 3,8 l/100km.

S tem dosežkom sta se angleška voznika vpisala tudi v Guinessovo knjigo rekordov v kategoriji najmanjše poraba goriva serijskega avtomobila pri vožnji čez 24 držav EU.

Avtomobilizem.com (vir in foto: Honda)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Hondin Civic se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov"


pskoda
8 leta 9 meseci nazaj

Beden test, ki za kupca ne pomeni popolnoma nič

Blinder
8 leta 9 meseci nazaj

morali bi prepovedat te polze po cesti

 
Rumena in rdeča karoserijska odtenka sta zopet v trendu
Lahko Mercedes-Benz s svojim varnostnim sistemom prehiti Volvo?