Novice

Mercedes-Benz predstavlja koncept IAA

Samo ime koncepta ne pove dosti, le namiguje na to, da ga bo znamka predstavila na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Še bolj skope so druge informacije.

Fotografiji, ki sta jasno namenjeni zbujanu radovednosti širše javnosti, prikazujeta bočno silhueto in zadek avtomobila. Štirivratni kupe nosi ime “Concept IAA”, kar je okrajšava za inteligenten in aerodinamičen avtomobil s trikrako zvezdo (IAA – Intelligent Aerodynamic Automobile) ter hkrati namiguje na lokacijo njegovega razkritja v Frankfurtu (IAA – Internationale Automobil-Ausstellung).

Mercedes-Benz v najavah namiguje, da naj bi bil koncept znanilec novega znamkinega oblikovalskega jezika. Če je tako, bo imel Robert Lešnik v Frankfurtu ponovno veliko dela z nastopi pred objektivi fotoaparatov in kamer.

Po bočni liniji sodeč je koncept v svoji obliki dokaj konvencionalen, kaj več pa je v tem trenutku težko zapisati. Glede na to, da ima znamka na sporedu poseben dogodek že v ponedeljek zvečer, še pred uradnim odprtjem salona za medije, bomo kaj več verjetno izvedeli takrat.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sveže skice Seata Cross Sport
Koncept Nissan Gripz črpa navdih iz reli avtomobilov Datsun 240Z