Novice

Mercedes jih ima dovolj devet

Pri stuttgartskem Mercedes-Benzu pravijo, da ne nameravajo razvijati avtomatskih menjalnikov z desetimi stopnjami, kakršne pripravljajo nekateri avtomobilski proizvajalci. Zaenkrat naj bi jim povsem zadoščala menjalna avtomatika z devetimi prestavami.

Smele načrte o razvoju avtomatskih menjalnikov z desetimi prestavami so sicer do sedaj napovedali pri General Motorsu, Fordu ter Volkswagnu, kjer že nekaj časa pripravljajo 10-stopenjski DSG, ki naj bi prenesel do 500Nm navora. Mercedesov inženir Marcus Sommer, ki skrbi za razvoj štirikolesnega pogona 4Matic, po drugi strani pravi, da so v zadnjih letih opravili kar 81 milijard (!) različnih računalniških simulacij in scenarijev ter na podlagi njihovih rezultatov ugotovili, da se najbolje obnesejo 9-stopenjski menjalniki.

Devetstopenjsko menjalno avtomatiko 9G-Tronic so sicer pri Mercedesu predstavili leta 2013 ter jo prvič ponudili v začetku leta 2014 v modelu Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, kjer je nadomestil dotedanji 7G-Tronic. Dandanes pa ga ponujajo skorajda v vsej modelni paleti (razred C modelnega leta 2016, CLS, GLC, GLE, GLE Coupe, GLS, E, E Coupe, Cabriolet, S, SL modelnega leta 2016).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW i8 končno tudi brez strehe
Petdeset žvižgačev z amnestijo