Novice

Mikrofon, da ne boste kričali na otroke

Toyota je pri svojem severnoameriškem enoprostorskem modelu Sienna predstavila prav poseben pripomoček, ki naj bi med drugim pripomogel k pomiritvi malih razgrajačev na zadnji klopi. S pomočjo posebnega mikrofona, poimenovanega »Driver Easy Speak«, lahko s sprednjih sedežev preko zadnjih zvočnikov voznik nagovarja zadaj sedeče potnike.

Pri Toyoti so si omenjeni pripomoček zamislili, da staršem ne bi bilo potrebno kričati na svoje otroke, saj bi jih s pomočjo vgrajenega mikrofona lahko nagovorili brez povišanega glasu. Funkcija pa je zgolj enosmerna in je zadaj sedeči potniki ne morejo uporabljati. »Driver Easy Pack« bo sicer na voljo zgolj z boljšim avdio sistemom Entune.

Omenjena funkcija je sicer dodatna opcija pri pravkar osveženem modelu Sienna, modelnega leta 2015, ki se ponaša s povsem novim interierjem. Med opremo se nahaja tudi tako imenovano »pogovorno ogledalo«, s pomočjo katerega lahko voznik opazuje zadaj sedeče otroke, brez da bi se mu bilo potrebno obračati.

Toyotin enoprostorski model je sicer doživel svoj vrhunec leta 2000, ko so prodali kar 1,37 milijona primerkov širom sveta, a je kasneje doživel drastičen padec prodaje (najmanj leta 2009, ko so prodali le še 415.000 avtomobilov). Sedaj prodaja omenjenega modela zopet počasi raste, res pa je delež enoprostorcev na ameriškem trgu pri zgolj 3,4 odstotkih, kar je polovica manj kot pred cca. 15 leti.

Avtomobilizem.com (Vir: washingtontimes.com. Foto: Toyota)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mikrofon, da ne boste kričali na otroke"


9 leta 8 meseci nazaj

Potem za voznika ni več “easy” 😉

RedBaron
9 leta 8 meseci nazaj

VW Multivan ima tudi nekaj podobnega… tam je zadeva dvosmerna 😉

 
Osrednja skupina kupcev se stara, zato želijo pri Lexusu privabiti mlade z novimi drznimi izdelki
Nova dimenzija zvoka v Audiju TT