Novice

Renault leta 2016 z novimi oblikovalskimi smernicami

Laurens van den Acker, vodja oblikovanja pri Renaultu, je razkril, da za leto 2016 načrtujejo nov koncept, ki bo predstavljal oblikovalske smernice za njihova vozila, tako kot se je to zgodilo leta 2010 z električnim konceptom DeZir.

Koncept DeZir je postavil oblikovne temelje dvema najbolje prodajanima modeloma zadnjih let, Cliu in Capturju. Van den Acker je dejal, da trenutno še ne more razkriti tipa vozila, a da bosta v času razkritja v središču pozornosti novi Megane in, še bolj pomembno, športni terenec, ki bo slonel na Meganu.

Med drugim je poudaril, da je koncept Eolab hybrid, ki je bil predstavljen na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, pogled v prihodnost novega Clia. ”Tak avto lahko voziš,” je dejal van den Acker in nadaljeval: ”Bil je ustvarjen z veliko truda inženirjev in že sedaj deluje, kljub temu, da je zadaj 100 milimetrov ožji iz aerodinamičnih razlogov. To je avto, ki bi ga lahko proizvajali leta 2018”.

”Vse njegove inovacije – aerodinamika, vrata iz karbonskih vlaken, streha iz magnezija in številne druge stvari – bi lahko izdelovali zdaj. A potrebujemo čas, da jih lahko vse vključimo v industrijski proces,” je zaključil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Renault, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Renault leta 2016 z novimi oblikovalskimi smernicami"


zoranv12
9 leta 5 meseci nazaj

upajmo, da res…trenutni razni megani scenici so nagravžna skropucala, brez estetike…

 
PSA išče partnerje za tehnologijo Hybrid Air
Tesla pripravlja SUV in karavana