Novice

Sanjska hiša za avtomobilske navdušence

Arhitekturni biro Bjarke Ingels Group (BIG) je pričel z načrtovanjem superluksuznega domovanja, imenovanega Villa Gug, v katerem bo bival neimenovan danski premožnež, skupaj s svojimi jeklenimi lepotci.

Villa Gug, v kateri bo sicer kar 750 kvadratnih metrov pohodnih površin, bo svojevrstno luksuzno prebivališče, v katerem bo lahko lastnik praktično kadarkoli občudoval svoje dragocene avtomobile. Arhitekturni biro je slednjo zahtevo bogatega naročnika vzel precej resno ter zrisal hišo v obliki zanke, kjer je v sprednjem delu umeščen dovoz za avtomobile, ki se nadaljuje v garažni del ter konča s stanovanjskim. Očitno je pri naročniku ljubezen do avtomobilov na visokem prioritetnem mestu, saj garažni del ni zaprt pred očmi stanovalcev in povabljenih obiskovalcev, temveč oblikovan kot svojevrsten razstavni salon.

Prestižno domovanje, ki bo nastalo v okolici danskega mesta Ålborg, so pri BIG hkrati izjemno dobro vključil v ruralno okolje, saj nikakor ne sme kaziti okolice. Izbrano okolje naj bi zagotavljalo popolno anonimnost lastnika, pri čemer naj naključni mimoidoči ne bi imeli možnosti videti niti v notranjost domovanja niti v garažo. Oblika zanke pa naj bi omogočila sredinsko postavitev notranjega vrta, ki bo prav tako varen pred preveč radovednimi očmi.

Koliko bo lastnika stalo celotno domovanje, ostaja skrivnost, prav tako kot informacija o avtomobilskih modelih, ki bodo parkirani v Villi Gug.

Avtomobilizem.com (Vir: jalopnik.com, gizmag.com. Slike: BIG.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Sanjska hiša za avtomobilske navdušence"


Vodokotlič
9 leta 1 mesec nazaj

Bajta v obliki turbine 🙂

xandrej
9 leta 1 mesec nazaj

Trotlarija ker mora 3 avte premaknit, da pride s prvim ven iz garaže

 
Karavanski Audi Prologue
Audi dviguje napetost s športnim R8