Novice

Toyotin manjši športnik s pogonom na zadnji kolesni par

Toyota naj bi pričela z razvojem manjšega športnega vozila, ki bo imel, enako kot večji brat GT86, pogon na zadnji kolesni par.

Japonski prozvajalec vozil naj bi načrtoval kupcem ponuditi  skupno tri različne modele, ki bodo zaključili ponudbo športnih vozil. Vrh ponudbe naj bi predstavljala naslednica legendarne Supre, vstopni model pa bo manjši trivratni kupe, ki naj bi se po svoji velikosti uvrščal pod model GT86.

Tetsuya Tada, glavni inženir pri modelu GT86, je za Drive Australija potrdil, da je Toyota pričela z uvodnim razvojem majhnega športnega vozila, vendar zaenkrat ni podal drugih oprijemljivih informacij. ”Pričeli smo z delom na modelu pod GT86. Ni še odločeno ali bo dvosedežnik ali bo imel 2+2 sedeža, ker trenutno še razvijamo koncept,” je dejal Tada.

Tada pa je potrdil, da bo imel novi model pogon na zadnji kolesni par, in povedal: ”Pogon na zadnji kolesni par je najboljša rešitev za športna vozila in njihovo vodljivost, zato bo nameščen v vse tri Toyotine športne modele.” Novinec naj bi bil podobne velikosti kot Mazda MX-5 in tehtal manj kot 1.000 kilogramov,  motorne sposobnosti pa ostajajo skrite.

Toyota sicer razvija cestno različico dirkalnega hibridnega sistema, ki ga že nekaj časa uporabljajo v vzdržljivostnih dirkalnikih, na avtomobilskem salonu v Frankfurtu pa naj bi razkrili še en koncept Hybrid R.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita šesta generacija Chevrolet Camara
Sistem eCall in zasebnost podatkov