Novice

V EU vsako uro ukradejo 25 avtomobilov

V državah Evropske unije vsak dan ukradejo kar 600 vozil, kar pomeni, da tatovi odpeljejo en avto vsake 4 minute.

Italijanska policija je v zadnjih tednih izvedla obsežno operacijo proti krajam avtomobilov ter opravila množično kontrolo na njihovih cestah. Pri tem so zasegli kar 326 ukradenih vozil v skupni vrednosti 5,5 milijona evrov ter aretirali 46 kriminalcev. Na podlagi precej uspešne operacije so v svojem poročilu v tem tednu razkrili, da v 28 državah Evropske unije v povprečju vsako uro ukradejo 25 vozil. Še posebno rast števila kraj so opazili v segmentu luksuznih vozil.

Posebej zanimiva informacija v tokratnem poročilu je bila o samih poteh ukradenih vozil. Ena izmed njih gre preko italijansko-avstrijske meje pri Arnoldsteinu (Podklošter) v Ziljski dolini in nadaljuje preko Slovenije na Balkan oziroma na vzhod do Baltika. Prestižnejši modeli, ukradeni v Italiji, potujejo preko Švice do pristanišč v Rotterdamu in Hamburgu, od koder z ladjami potujejo do končnih kupcev v Združenih arabskih emiratih in ostalih azijskih deželah. Terenska vozila vseh letnikov pa potujejo preko pristanišča v Genovi do zahodnoafriških držav. Preko italijansko-francoske meje potuje precej ukradenih avtomobilov, ki končajo v severni Afriki. Po prihodu v Maroko pa se za njimi izgubi vsakršna sled.

Avtomobilizem.com (Vir: autorevue.at. Foto: Interpol.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "V EU vsako uro ukradejo 25 avtomobilov"


toMmy
9 leta 6 meseci nazaj

Naši bi se tudi lahko malo aktivirali, ni vrag, da se na tako majhnem ozemlju ne bi dalo izsledit kakšnega avta od množice ukradenih.

 
Dongfeng Peugeot Citroën Automobile (DPCA) ob rasti prodaje vozil začenja z gradnjo četrte tovarne na Kitajskem
Športen videz za novo Opel Corso