Novice

Agresivnejši Škodin Enyaq iV z opremo Sportline

Paket opreme Sportline v modelu Enyaq iV vključuje spuščeno športno podvozje, 20- ali 21-palčna platišča in črne oblikovne poudarke ter bo na voljo s tremi pogonskimi različicami.

Paket Sportline v Škodini paleti pripada modelom s športnim videzom in dinamičnimi voznimi lastnostmi. Na voljo tudi v znamkinem prvem popolnoma električnem križancu in sicer v treh pogonskih različicah. Škoda Enyaq Sportline iV 60 ima na zadnji premi elektromotor z močjo 132 kW, baterija s kapaciteto 62 kWh (neto 58 kWh) pa omogoča doseg preko 400 kilo­metrov (WLTP). Enyaq Sportline iV 80 ima baterijo s kapaciteto 82 kWh (neto 77 kWh) za več kot 520 kilometrov dosega z enim polnjenjem (WLTP), z motorjem na zadnji premi pa doseže moč 150 kW. Enako baterijo ima tudi štirikolesno gnani Enyaq Sportline iV 80x z dodatnim elektromotorjem in sistemsko močjo 195 kW; njegov doseg z enim polnjenjem (WLTP) znaša 500 kilometrov. Najvišja hitrost je pri vseh treh izvedbah 160 km/h.

Različica Sportline med drugim vključuje full-LED matrične žaromete in športno podvozje, ki je na sprednji premi spuščeno za 15 milimetrov in na zadnji premi za 10 milimetrov. Videz poudarjajo svetleče črni oblikovni elementi zunanjosti in notranjosti, izrazita mreža hladilnika, okenski okvirji, strešne letve in difuzor v zadnjem odbijaču, stranski pragovi v barvi vozila ter nekoliko preoblikovan spodnji del sprednjega odbijača. Za 20- oziroma 21-palčna platišča je značilen ekskluziven dizajn Sportline. Prevleke in stropna obloga so pretežno črne barve, vtis športnosti pa poudarjajo dekorativni elementi na armaturni plošči in vratnih oblogah. Črno oblogo armaturne plošče iz sintetičnega usnja krasijo sivi kontrastni šivi. Črni športni sedeži s prevleko iz mikrotkanine so oblikovani z integriranimi vzglavniki, dodan pa je še usnjen športen trikraki večfunkcijski volan.

Slovenske cene za “običajni” Enyaq iV najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Agresivnejši Škodin Enyaq iV z opremo Sportline"


3 meseci 25 dni nazaj

kaj pa ta zaslon? Cela televizija…ni nekje tudi meja?

wildbliw
3 meseci 25 dni nazaj

Mislim, da niti malo ne večja od Tesle. Prej manjša.

Blinder
3 meseci 27 dni nazaj

Sportni volan, sportne feltne, sportne barve, sportne kljuke za odpiranje vrat, sportno ono … v resnici pa avto nic sporten

wildbliw
3 meseci 28 dni nazaj

Zelo lepo in sodobno oblikovan avto. Tu so oblikovalci pokazali tudi nekaj poguma in dali avtu tudi nekaj značaja. Marsikatera prestižna znamka ima avto oblikovan tako, da mu ničesar ne moreš očitati, a žal značaja nima pa nobenega; še celo za Scalo bi lahko isto trdil. Tu je drugače, avto ima svoj značaj, je prepoznaven in za razliko mnogih znotraj znamke niti malo ne deluje kot vagon. Zelo pohvalno, da so se vsaj malo odmaknili od trikotnih sprednjih žarometov. Tisto je bilo grdo in slepa ulica v iskanju oblikovnih izrazov. Notranjost je zelo sveža, zelo moderna in mene vsekakor prepriča. Pa da ne bo pomote, to ni zaradi velikega displaya.

 
Osvežitev male Nissan Micre
Toyota zaradi potresa prekinja proizvodnjo