Novice

Škoda Enyaq RS iV združuje trajnost z zmogljivostjo

Češki avtomobilski proizvajalec širi paleto športnih modelov RS z električnim pogonom.

Škoda Enyaq RS iV se v zmogljivejšem razredu pridružuje modelu Enyaq Coupe RS iV in, kljub poudarjeni športnosti in zmogljivostim, uporabnikov ne prikrajša za vsakodnevno uporabnost.

Za prepoznavnost športne različice modela Enyaq bodo poleg športnih dodatkov in oznak poskrbela nova aluminijasta platišča: 20-palčna Taurus ali 21-palčna Vision. Modelu Enyaq RS iV so namenili tudi poseben odtenek zelene (Hyper Green) v kombinaciji z dodatki v sijoči črni barvi. Poleg osvetljene sprednje maske bodo standardno na voljo sprednji matrični žarometi ter zadnje luči v tehnologiji LED, opcijsko pa bo moč naročiti tudi panoramsko streho.

Športna nota se nadaljuje tudi v notranjosti s sedeži, aluminijastimi pedali ter dodatki v videzu ogljikovih vlaken. Standardno bosta za podajanje informacij skrbela 5,3-palčni zaslon digitalne instrumentne plošče in 13-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, udobje pa bo zagotavljala tripodročna klimatska naprava. Poleg ambientalne osvetlitve in možnosti brezžičnega polnjenja mobilnega telefona bo vozniku v pomoč širok nabor asistenčnih sistemov (ADAS), opcijsko pa bo moč izbrati še prikazovalnik na vetrobranskem steklu ter zvočni sistem Canton z dvanajstimi zvočniki.

Električni pogonski sklop sestavljata dva električna motorja sistemske moči 220 kW (299 KM) ob 460 Nm navora, kar omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,5 sekunde ter najvišjo, elektronsko omejeno hitrost 180 km/h. Baterijo bo možno polniti z najvišjo močjo 135 kW, polnjenje med 10 in 80 odstotkov napolnjenosti pa bo v tem primeru trajalo 36 minut. Na račun nižje oddaljenosti od tal (15 mm spredaj in 10 mm zadaj) so še dodatno izboljšali vozne lastnosti, opcijsko pa bo na voljo sistem prilagodljivega podvozja DCC, ki bo v kombinaciji z izbranim voznim profilom (Eco, Comfort, Normal, Sport) poskrbel za optimalno vožnjo v vseh razmerah.

Proizvodnja modela Enyaq RS iV je že stekla v češkem proizvodnem obratu Mladá Boleslav, kjer naj bi v prihodnjih dneh s proizvodnih linij prišel že 100.000 avtomobil električne družine Enyaq iV.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen se vrača k fizičnim volanskim tipkam
Končuje se zgodba Renaulta Zoe