Novice

Alfa Romeo minimalno osvežila Giulietto

Alfa Romeo je prenovila svoj najbolje prodajani model in ga pripravila na nov boj s konkurenti, žal pa se poslavlja legendarna oznaka Quadrifoglio Verde.

Alfa Romeo je z Giulietto postavila temelje in bila med najlepšimi predstavniki v segmentu. Italijanski proizvajalec vozil se je odločil, da s prenovo poskrbi, da bo Giulietta še lepša in zapeljivejša ter se bo z novimi tehnologijami lažje spopadala z BMW-jevo serijo 1, Audijevim A3, Mercedes-Benzovim razredom A in Volkswagnovim Golfom.

Spremembe so malenkostne narave – glavna novica je spremenjena oblika zračnika pod prepoznavno trikotno masko hladilnika. Namesto dveh deljenih delov so se pri Alfi odločili, da celoten zračnik združijo z eno samo linijo ter se s tem približali videzu Giulie. Novi so tudi sprednji in zadnji žarometi, prvič pa lahko na njej vidimo še nameščen nov emblem Alfa Romeo.

Alfin predstavnik v svetu športni vozil Quadrifoglio Verde se poslavlja, vendar ne bo ostal brez naslednika. Športna različica se bo po novem imenovala Veloce, legendarna oznaka QV pa bo zdaj uporabljena za res vroče in divje modele. K sreči se spreminja le ime, pod pokrovom bo še vedno nameščen 1,75-litrski štirivaljni bencinski motor iz modela 4C.

Prav tako ostaja enaka motorna ponudba – bencinsko stran bo zastopal 1,4-litrski prisilno polnjen agregat v treh različno močnih izvedenkah, dizelsko stran pa dvolitrski prisilno polnjen agregat v dveh različno močnih izvedenkah.

Vse prenovljene Giuliette bodo opremljene s sistemom DNA in 5-palčnim zaslonom na dotik. Opcijsko bodo na voljo ozvočenje Bose, dvoconska samodejna klimatska naprava in večja večopravilna enota Uconnect.

Ljubitelji Alfe Romeo se bodo ob tej novici nasmehnili, saj je prenova le vmesna točka za Giulietto, ki bo z letom 2017 prešla na novo arhitekturo s pogonom na zadnji kolesni par. Cene v Italiji se bodo pričele pri 22.200 evrih.

Kdaj lahko italijansko lepotico pričakujemo na cestah? Kmalu. Kot pravijo vodilni, bo njen krst na ženevskem avtomobilskem salonu, kmalu zatem pa naj bi Giulietta zapeljala v prodajne salone širom Evrope.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Alfa Romeo minimalno osvežila Giulietto"


xxl
8 leta 1 mesec nazaj

Prepozno,sem že kupil drugo znamko,ker mi niso znali (hoteli) povedat,ali res pride FL v začetku leta.Zanimivo je,da sem se pred leti poigraval s popolno enako rešitvijo sprednjega spodnjega dela na svoji bivši beli Julki.

 
Nove podrobnosti o družini Hyundai Ioniq
Nissanova unikatna križanca