Novice

Alfa Romeo Giulia, končno!

Včerajšnji dan je v avtomobilskem svetu zagotovo zaznamovala predstavitev dolgo pričakovane Alfe Romeo Giulia, ki je v svoji najboljši izvedbi pogumno zahrumela s šestvaljnikom ter razveselila zaprisežene privržence znamke, da verjetno od sreče niso zaspali še dolgo v noč.

Mehanika čustev – La meccanica delle emozioni – je slogan, ki je zaznamoval predstavitev enega najbolj pričakovanih novih modelov avtomobilov in zaznamoval napovedano ponovno vstajenje znamke Alfa Romeo. Po navedbah znamke ima vsaka Alfa Romeo pet nepogrešljivih sestavin, ki naj bi jo naredile za eno izmed najbolj zaželjenih avtomobilskih znamk na svetu: značilno italijansko oblikovanje, vrhunski inovativni motorji, popolna distribucija mase v razmerju 50/50, edinstvene tehnične rešitve ter najboljše razmerje med maso in močjo vozila.

Alfa Romeo Giulia, ki se na svojo pot podaja s prenovljenim logotipom znamke, naj bi postala enakovreden tekmec prestižnim modelom BMW serije 3, Mercedes-Benzu razreda C, Audiju A4 in Jaguarju XE. Z njeno prodajo naj bi začeli spomladi naslednje leto.

Edina zaenkrat uradno potrjena različica motorja je Ferrarijev trilitrski šestvaljnik moči 380 kW, ki za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje le 3,9 sekunde, njen zvok pa lahko poslušate v spodnjem video posnetku. Kljub moči znamka obljublja presenetljivo učinkovitost v porabi goriva, tudi na račun elektronsko nadzorovanega sistema deaktivacije cilindrov. Motor je v celoti izdelan iz aluminija, s čimer so znižali maso predvsem na prednji osi avtomobila in poskrbeli za prepoznaven zvok.

Med značilne lastnosti nove Giulie po navedbah znamke spadajo še sistem vektorskega razporejanja navora, aktivni zračni razdelilnik za uravnavanje podtlaka pri višjih hitrostih ter najbolj neposredno krmiljenje na trgu, brez motečega poseganja elektronskih sistemov, ki bi “uničilo” občutek vožnje z zadnjim pogonom. Vozilo bo na nekaterih tržiščih na voljo tudi z opcijskim štirikolesnim pogonom.

Pri izbiri materialov so se pri Alfi v veliki meri posegli po ogljikovih vlaknih (pokrov motorja, streha, pogonska gred, struktura prednjih sedežev), aluminijevih kompozitih in plastiki, da bi zmanjšali maso vozila ter dosegli razmerje 3 kilogramov na “konjsko moč”.

Kljub izrazitemu oblikovanju so se pri znamki po lastnih besedah potrudili, da avtomobila niso “predizajnirali”, temveč je Giulia ostala v okviru treh ključnih potez: občutka za razmerja, preprostosti ter skrbi za kakovost površine. V notranjosti so se odločili za kombinacijo usnja, lesa, tkanine ter ogljikovih vlaken, ki naj bi izražala občutek kakovosti potniškega prostora.

Sergio Marchionne je ob razkritju prelomnega modela Giulia javnosti predal tudi svoje prodajne načrte: do leta 2018 naj bi znamka prodala kar 400.000 enot letno (prim. 68.000 enot v letu 2014). Z doseganjem zastavljenega cilja so povezane tudi nove investicije v znamko, ki naj bi dosegle vrednost 5 milijard evrov v obdobju treh let, ter uvedba kar sedmih novih modelov pred koncem leta 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Alfa Romeo. Foto, video: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Alfa Romeo Giulia, končno!"


pinny
7 leta 9 meseci nazaj

Huda k svina. Ampak me zanima kje je tisti video posnetek spodaj k piše v članku, js ga ne vidim nikjer 🙂

xxl
8 leta 9 meseci nazaj

Kaj je xandrej,te spet lovi alfa virus? 😉

xandrej
8 leta 9 meseci nazaj

Lepa lepa!

 
Predstavljen novi Mini Clubman
Avtomobili, ki vidijo okrog vogala