Novice

Kaj pa vi pričakujete od prestižne limuzine srednjega razreda?

Verjetno se boste strinjali, da imamo takrat, ko je govora o avtomobilih višjega cenovnega razreda, vsi svoja mnenja, želje in zahteve. Dražji kot je avtomobil, več od njega pričakujemo. A smo – vsaj pri nas – tudi za kompromis. Na primer takrat, ko jih je potrebno primerjati. Projekt PRIMA je rezultat uglašenega delovanja večje skupine slovenskih avtomobilističnih medijev.

Kar osem vplivnih slovenskih avtomobilističnih medijev se nas je podalo v primerjavo srednje velikih prestižnih limuzin, oziroma, če povzamem delovni žargon, smo konkurente iskali v premium segmentu D. In naše zahteve so bile tokrat še višje kot pri veliki primerjavi manjših križancev ali družinskih karavanov.


Na najnovejšem testu PRIMA smo soočili šest limuzinskih kandidatov: Alfo Romeo Giulia, Audi A4, BMW serije 3, Jaguar XE, Lexus IS in Mercedes-Benz razreda C.


Že veste, katerega bi izbrali zase? Verjetno bi zvenelo kot pravo sprenevedanje, če bi zapisala, da nismo pred začetkom imeli tudi mi vsak svojega favorita. Ne, ne govorim o okusu uredništev, ampak posameznikov.

Potem pa smo se ponovno lotili sistematične primerjave po različnih sklopih, kot so uporabnost potniškega in prtljažnega prostora, vozne lastnosti, sodobni varnostno-asistenčni in povezljivostni dodatki, stroški lastništva ter vtis, ki ga je na nas pustil model.

Za uvod vam bomo tudi tokrat postregli z osnovnimi tehničnimi podatki konkurentov.

Prima D premium tehnični

Rezultat? Izbrali smo PRIMA prestižno limuzino srednjega razreda. Katero? Izvedeli boste v petek, 14. aprila 2017.

Besedilo: Urška Radolović. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Kaj pa vi pričakujete od prestižne limuzine srednjega razreda?"


7 leta 11 dni nazaj

Lizard blizu, taki testi so že bili v tujini. V večini je bila zmagovalka alfa giulia. V notranjosti in kvaliteti izdelave so bili boljši Audi in Mercedes, BMW je na istem nivoju. Udobnost boljše Mercedes vse druga pa je bila zmagovalka alfa. Lp

Polo78
7 leta 12 dni nazaj

Če ne bo zmagala Alfa, se bo tule trlo komentarjev užaljenih alfistov. :)) (joke)

Mene osebno sicer premium znamke toliko ne zanimajo (predvsem zaradi pretiranih cen, ki ne odtehtajo dobljenega za ta denar, za značko na havbi mi pa tako ali tako dol visi), ampak karakterno bi mi verjetno bila še najbližje BMW in Alfa. Ali pa morda Lexus, ki ga pri nas nima vsak, khm… trenirkar. 🙂 Vsekakor bo zanimivo videti rezultate.

xxl
7 leta 12 dni nazaj

Alfi neke zadeve manjkajo, da bi na splošno zmagala,ampak mene to ne moti,da je nebi izbral med vsemi ostalimi

lizard
7 leta 13 dni nazaj

Pomojem rezultati ne morejo biti bistveno drugačni od podobnih tujih testov. Sam bi si upal napovedat naslednje (Lexusa sem izpustil, ker ga tolko ne poznam in ker je bencinar/hibrid).
Vozne lastnosti/vozna dinamika: prvo mesto Giulia (nisem še prebral primerjalnega testa, ki ga ne bi zmagala na tem področju), sledita BMW in Jaguar, potem pa najbrž Audi, in Mercedes. Udobje: Mercedes>Audi/Alfa>Jaguar>BMW (so pa vsi zelo skupaj). Uporabnost in prostornost potniškega prostora: Audi>Mercedes>BMW>Alfa>>Jaguar (Jaguar ima občutno manj mesta na zadnji klopi kot tudi prtljažnik od ostalih). Kvaliteta izdelava notranjosti: Mercedes/Audi>BMW>Alfa>Jaguar. Motor: BMW/Audi>Mercedes/Alfa…Jaguarja ne poznam; vem pa da je je alfin dizel glasnejši oz bolj robat od konkurence med polnim pospeševanjem, Mercedesov pa nekoliko manj kultiviran kot BMW/Audi. Jaguarjevega ne poznam. Performanse/zmogljivosti: na papirju zgleda Alfa>BMW>Mercedes>Audi>Jaguar. Čas dirkaškega korga (v kolikor se ga dela: Alfa>BMW/Jaguar>Audi>Mercedes). Varnostno-asistenčni in povezljivostni dodatki: tule so trije nemci vsekakor na prvih treh mestih; potem sledita Alfa in Jaguar. Stroški lastništva: Mercedes je verjetno najdražji, ostali so pa precej skupaj po ceniku.

 
O vplivu sistema stop&start na življenjsko dobo avtomobila
Aston Martin DBX vse bližje realnosti