Novice

Aston Martin izdelal prvi DB4 GT Zagato Continuation

Lansko leto napovedan projekt DBZ Centenary Collection, ki so ga sklenili pripraviti v počastitev letošnje stoletnice podjetja Zagato, zdaj končno prehaja v fazo uresničitve.

Angleži so namreč napovedali predstavitev čisto prvega izdelanega primerka Aston Martin DB4 GT Zagato in sicer v sklopu letošnje vztrajnostne dirke 24 ur Le Mansa. Prvi dokončani primerek, ki jih bo vsega skupaj le 19, bodo tako postavili na ogled v Astonovem VIP prostoru, postavljenem ob dirkališču Circuit de la Sarthe.

Rokodelci Aston Martinove divizije Heritage iz Newport Pagnella so porabili približno 4.500 ur za izgradnjo omenjenega vozila. Njegova zunanjost je odeta v kovinsko rdečo bravo Rosso Maja, s katero naj bi bili barvani tudi originalni primerki Aston Martinov GT4 GT iz 60. let minulega stoletja. Všečen kontrast rdečini karoserije nudijo kromirani elementi ter klasična platišča z naperami v srebrno kovinskem lesku.

Kabino zaznamuje večinoma črnina in sicer usnje v odtenku črne Obsidian. Potniki v kabini so dodatno zaščiteni v primeru prevračanja s serijsko primaknjeno varovalno kletko, kot so jo imeli tudi originalni dirkalni primerki pred več kot 50 leti.

V nosu grmi 4,7-litrski atmosferski vrstni šestvaljnik, ki razvija največ 390 KM, prenašajo pa se skozi štiristopenjski ročni menjalnik na zadnji par koles. Dirkaškemu pedigreju avta je primaknjen še diferencial s klasično mehansko zaporo.

Kot smo omenili v našem prvotnem zapisu o tokratnem projektu DBZ Centenary Collection, je teh 19 primerkov GT4 GT Zagato posebnih tudi zato, ker so Britanci povezali njihov nakup z nakupom Aston Martina DBS GT Zagato. Medtem ko bodo prvi primerki DB4 GT Zagatov zapeljali do novih lastnikov v tretjem četrtletju letošnjega leta, bodo predaje DBS Zagatov stekle v zadnjem četrtletju 2019.

S tem pa Aston Martinova zgodba Continuation modelov še ni sklenjena. Poznavalci vedo, da so že leta 2017 uspešno prodali 25 primerkov omejene serije vozil DB4 GT Continuation. Še predno so predali prvi primerek tokratnih 19 parov Aston Martinov Zagatov, so že dali vedeti, da imajo v pripravi naslednjo posebno serijo vozil. Za leto 2020 so namreč napovedali omejeno serijo Continuation modelov Goldfinger DB5, a več o njem čez kakšno leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Vir: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrit je Mercedesov športno uporabni GLB
Volvo in Uber predstavljata prvi serijski avtomobil s sposobnostjo avtonomne vožnje