Novice

Audi bo na modelu Q4 e-tron omogočil prilagodljivo grafiko svetenja žarometov in zadnjih luči

Ni kaj, avtomobilski proizvajalci imajo vedno nove ideje, kako v svojih izdelkih trgu ponuditi nekaj ekskluzivnega. Oblikovanje žarometov in zadnjih luči so sicer v zadnjih letih že tako izpopolnili, da le še redkih avtomobilov ponoči ni moč na daleč prepoznati. No, zdaj delajo korak naprej in napovedujejo, da bodo lahko uporabniki novega Q4 e-tron izbrali eno od 25 možnih grafik žarometov in zadnjih svetilk.

Opcijo bo Audiju in bodočim strankam omogočala uporaba številnih LED diod, razdeljenih v posamezna osvetljena polja, ki jih bodo lahko programsko krmilili na način, da bodo bodisi svetila ali pa ostala ugasnjena ter s tem prikazovala ponoči izbran izgled oziroma vzorec. Na tak način bo lahko lastnik poskrbel, da bo prepoznal ne samo Audi, ki je tak kot njegov, ampak morda celo prav njegov Audi. V kolikšni meri je to zares dodana vrednost, na tem mestu ne nameravamo izgubljati besed, saj si lahko vsak oblikuje lastno mnenje, gre pa pravzaprav za še eno od (naprednejših) oblik prilagoditve videza avtomobila željam posameznih kupcev.

Sicer pa naj spomnimo, da je Audi model Q4 e-tron predstavil marca letos v Ženevi v podobi koncepta. Tega sta gnala dva elektromotorja, vsak svoj par koles, razvijala pa sta skupno 306 KM največje moči. Pogonska energija je bila shranjena v 82-kilovaturni bateriji, ki mu je omogočala največ 450-kilometrski doseg. Pričakovati je, da bo tudi serijski Q4 e-tron, ko proti koncu leta 2020 zapelje v prodajne salone, gnal podoben pogonski sklop, s časom pa se mu bo po vzoru večjega brata e-trona 50 pridružil tudi vsaj en šibkejši model, ki bo imel nekaj manjšo baterijo kot različica z vrha ponudbe.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Audi bo na modelu Q4 e-tron omogočil prilagodljivo grafiko svetenja žarometov in zadnjih luči"


RedBaron
4 leta 7 meseci nazaj

Nic ne recem, zanimiva zadeva… vendar jaz osebno sem se vedno rahlo skepticen do teh LED luci… saj svetijo super, porabijo manj, to je vse lepo in prav.

Samo, ko mi je crknila zarnica, sem dal par 10 centov za novo, jo menjal in gas dalje. Ko bo crknila LED luc, bom dal par 100€ za novo…
Narejeno je pa vse tako, da se nic ne da razstavit in popravit. Komplet novo…

jack86
4 leta 7 meseci nazaj

V bistvu so dal LED ekran, kar sem dobil idejo ze pri prvem passatu z LED lucmi ?

In ko bo narobe nastavljen vzorec, bo na luceh pisalo error 23?

brrr
4 leta 7 meseci nazaj

Ni kaj, avtomobilski proizvajalci imajo vedno nove ideje, kako v svojih izdelkih trgu ponuditi nekaj…česar res ne potrebujemo.Eh..

 
Jaguar ni zadovoljen z definicijo besede avtomobil
Bugatti Centodieci je dosegljiv peščici