Novice

Audijev električno gnani Q4 e-tron med kupci že čez dve leti

Na tokratnem avtomobilskem salonu v Ženevi lahko obiskovalci uzrejo na Audijevem razstavnem prostoru izjemno zanimivo študijo srednje velikega električno gnanega križanca, ki ga bomo v serijski obliki uzrli že leta 2020. Novi Q4 e-tron bo sicer imel ob povsem napolnjenih baterijah okrog 450-kilometrski doseg.

Prototipna različica modela Q4 e-tron sicer velja za najbolj zanimivo novost na tokratnem razstavnem prostoru nemškega proizvajalca iz Ingolstadta, saj bo veljal za drugo serijsko električno vozilo z znakom štirih prstanov. Omenjeno vozilo je sicer del Audijevega načrta, po katerem želijo predstaviti kar 12 »električarjev« do leta 2025.

Q4 e-tron sicer spada v razred srednje velikih SUV, pri čemer je zgolj malenkostno krajši od sedanjega modela Q5 (dolžina: 4,59 m) ter za odtenek širši (širina: 1,9 m), hkrati pa se ponaša z dovolj dobrodušno odmerjenim medosjem (2,77 m). Povsem novo Audijevo električno gnano vozilo je sicer zasnovano na koncernski platformi MEB (in ne na arhitekturi MQ, ki je v uporabi pri večjem modelu e-tron), za pogon pa skrbita dva elektromotrorja, ki skupaj ustvarita 306 »konjev« največje moči.

Tako motoriziran Q4 e-tron, ki se napaja iz baterije z zmogljivostjo 82 kilovatnih ur, naj bi pospešil od 0 do 100 km/h v 6,3 sekundah ter dosegel elektronsko omejenih 180 km/h najvišje hitrosti. V idealnih pogojih naj bi bil njegov doseg okrog 450 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Clio razkrit do zadnjih podrobnosti
Najsvetlejša Peugeotova zvezda v Ženevi je čisto novi 208