Novice

Jaguar ni zadovoljen z definicijo besede avtomobil

Po mnenju znamke namreč definicija besede avtomobil (car) v znanem Oxfordovem slovarju angleškega jezika ni več v skladu z dejanskim stanjem.

Razvoj električnih vozil je prinesel kar nekaj sprememb na področju avtomobilske industrije, vozniških navad in pri razvoju baterij, očitno pa bo imel vpliv tudi na spremembo definicij besed v slovarjih.

Trenutno v angleškem jeziku ti opisujejo avtomobil kot cestno vozilo s pogonom na motor z notranjim zgorevanjem, oziroma kot cestno vozilo z motornim pogonom (običajno na motor z notranjim zgorevanjem), zasnovano za prevoz voznika in manjšega števila potnikov. Tovrstna definicija pa v primeru avtomobilov na električni pogon ne drži več, zato so pri Jaguarju podali formalno zahtevo po spremembi na Oxford English Dictionary (OED) in na OxfordDictionaries.com. Želijo namreč posodobitev definicije termina avtomobil z dodatnimi možnostmi pogona, vključno seveda z električnim.

Potezo argumentirajo z mnenjem, da njihov električni križanec I-Pace po trenutnih definicijah ni avtomobil ter pozivajo uporabnike, da pod ključnikom #RedefineTheCar predlagajo svoje poglede in mnenja o tem, kakšna bi morala biti nova definicija besede avtomobil.

Po mnenju Davida Browna, vodje Jaguarjevega oddelka za imena, je presenetljivo, da je definicija besede avtomobil tako zastarela, zato pozivajo pristojne k posodobitvi.

Kljub temu verjetno nihče ne dvomi, da so poteze britanskega proizvajalca povezane predvsem z vzdrževanjem števila omemb njihovega modela I-Pace, ki je osvojil naslov avtomobila leta v svetovnem merilu, na naslovnicah medijev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen brez strehe v segmentu kompaktnih križancev
Audi bo na modelu Q4 e-tron omogočil prilagodljivo grafiko svetenja žarometov in zadnjih luči