Novice

Audi je predstavil prestižni SQ8

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu je Audijev predstavitveni prostor predvsem v znamenju visoko zmogljivih modelov.

Premierno so v Frankfurtu predstavili novo admiralsko ladjo, prestižnega športnega terenca SQ8 z najmočnejšim dizelskim motorjem, ki je na voljo na evropskih tleh. Njegov pogonski sklop je zasnovan na 4,0-litrskem dizelskem agregatu V8 v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida ter ponuja 320 kW (435 KM) moči in 900 Nm navora, ki se v povezavi z 8-stopenjsko avtomatiko prenašata na vsa štiri kolesa. Avtomobil kljub lastni masi 2.400 kg pospeši iz mirovanja do 100 km/h v 4,8 s in ima elektronsko omejeno končno hitrost pri 250 km/h.

Dizelski agregat je uparjen z 48 V blagim hibridnim sistemom, ki sistemu doda dobrih 11 KM preko alternatorja in zaganjalnika, povezanega z jermenom, za še nižjo porabo pa se ob manjših obremenitvah samodejno izklopi tudi ena od dveh turbin. Hibridni sistem omogoča do 40 sekund jadranja ob izklopljenem motorju v razponu hitrosti med 55 in 160 km/h. Udobje in varno lego na cesti zagotavlja serijsko zračno vzmetenje, s pomočjo katerega je moč prilagajati višino v razponu devetih centimetrov, opcijsko pa naj bi bil na voljo tudi sistem krmiljenja vseh štirih koles.

Mogočen videz Audijeve nove admiralske ladje je v skladu s trenutno oblikovalsko filozofijo znamke, prestižnost pa še dodatno poudarjajo dodatki ter serijska 21-palčna platišča. Opcijsko naj bi bil na voljo tudi stilski paket v črni barvi.

Tudi notranjost je v skladu z ostalimi modeli, ki se lahko ponašajo s prestižno oznako S. Prevladuje kombinacija usnja in alkantare, videz pa zaokrožijo pedala iz nerjavečega jekla ter aluminijasti dodatki. Interakcija med avtomobilom in voznikom poteka preko Audijevega virtualnega kokpita s prikazovalnikom merilnikov ter dveh zaslonov na dotik na osrednjem delu.

Zaradi normativov EU naj bi bil novi SQ8 v Veliki Britaniji in na evropskih trgih na voljo le v dizelski različici, medtem ko naj bi bila na ostalih trgih po vsej verjetnosti na voljo tudi bencinska različica.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Audi je predstavil prestižni SQ8"


4 leta 7 meseci nazaj

Ta črna svetleča plastika v notranjosti ne deluje niti najmanj premium, prej izjemno cheap. Ne razumem, zakaj jo toliko tlačijo povsod.

Ivan36
4 leta 7 meseci nazaj

” v Frankfurtu je Audijev predstavitveni prostor predvsem v znamenju visoko zmogljivih modelov.” Logično, če pa vsak dan tihotapci ilegalcev služijo milijone! Kako pa boš ušel policiji, če nimaš hitrega avta?

 
Koncept BMW serije 4 ima samosvoje ledvičke
Koncept 45 je pogled v prihodnost električnih Hyundaijev