Novice

Lahko neobremenjena Nissan Micra zatrese svet konkurentov?

Če si kdo zasluži oznako “povsem nov”, je to nedvomno prihajajoča generacija Nissan Micre. V tokratnem primeru gre eno največjih transformacij v zgodovini in Micra bi se lahko z novim pogonom vrnila na zemljevid zanimivih modelov.

Iz neprepoznavnega in precej nepomembnega predhodnika, brez uporabnih in vizualnih vrednost, se je s pomočjo velikih sprememb vrnila kot zapeljiv in praktičen model poln novosti. Nissanovi oblikovalci k sreči niso spoštovali preteklosti in so obrnili nov list papirja.

Nissan je Micro opremil s številnimi različnimi barvnimi opcijami ter možnostmi personalizacije. Postala je zanimiv, barvit avtomobil, ki oblikovalske smernice išče pri večjem bratu, a ima nekaj samosvojih potez. Preobrazba je bila nujno potrebna, saj je izredno konkurenčen evropski segment B poln zanimivih tekmecev. Nedavno so prodajnega kralja prenovili pri Renaultu, Volkswagen Polo je vedno močan tekmec, Ford Fiesta s svojim agregatom EcoBoost nudi prepričljivo alternativo, Toyota Yaris omreži hibridne kupce, povsem novi Citroën C3 bo všeč predvsem mlajši publiki, Peugeot 208 stavi na kvalitetno potniško kabino in Opel Corsa na lahkotnost. Da bo mera polna, so tukaj še Škoda Fabia, Seat Ibiza, Suzuki Swift in Mazda 2.

Ko sedeš v potniško kabino, ti je v trenutku jasno, da pri Nissanu niso pozabili na notranjost. Res, da so v Parizu razstavljeni le najbolje opremljeni modeli, vendar je na prvi pogled videti, do so njena raznolikost, kvaliteta in privlačnost močno zrasle. A vse ni v videzu, saj je zadaj dovolj prostora za sedenje dveh odraslih oseb, prtljažni prostor pa je eden največjih v razredu. Ni kaj, Micra očitno postaja resen tekmec. V Parizu so se že začela pojavljati namigovanja o Micri, ki bo zapeljala iz oddelka Nismo. Je vržena rokavica odlični Ford Fiesti ST?

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Nissan. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Atraktiven Renaultov električni koncept Trezor
Nova generacija Audija Q5