Novice

BMW naj bi razmišljal o nakupu Hondinega proizvodnega obrata v Veliki Britaniji

Po neuradnih podatkih naj bi bili pri bavarskem proizvajalcu zainteresirani za širitev proizvodnje na angleških tleh.

Honda je pretekli mesec predstavila načrte za prestrukturiranje njihovih globalnih proizvodnih zmogljivost, ki naj bi ob izteku proizvodnje trenutnega modela Civic vključevali tudi zaprtje proizvodnega obrata v Swindonu Zaprtje omenjenega obrata, kjer letno izdelajo okoli 150.000 avtomobilov, bi pomenilo hud udarec avtomobilski industriji na Otoku, saj naj bi bilo ob delo približno 3.500 zaposlenih. Le-tem naj bi novica, da BMW razmišlja o prevzemu Hondinega proizvodnega obrata v Swindonu, prinesla novo upanje. BMW naj bi namreč nameraval širiti svoje proizvodne zmogljivosti v Veliki Britaniji, po prevzemu obrata Swindon v letu 2021 pa bi tam, poleg ostalih modelov, lahko pričeli tudi s proizvodnjo vse bolj zaželenega modela X1.

Proizvodne zmogljivosti podjetja BMW na področju Velike Britanije trenutno predstavljajo stiskalnica v Swindonu, tovarna motorjev Hams Hall v Birminghamu in proizvodni obrat v Oxfordu. Prevzem Hondinega proizvodnega obrata bi jim prišel še kako prav pri širitvi proizvodnje njihove palete vozil, saj imajo za pokrivanje trenutnih potreb sklenjeno pogodbo z Nizozemskim obratom VDL Nedcar, kjer letno proizvedejo preko 200.000 enot. Povpraševanje narašča predvsem za modele BMW X1, BMW X2, ter modele serije 2 (Active Tourer in Gran Tourer), skupaj z Minijem, s katerim si delijo platformo UKL, so jih v preteklem letu prodali okoli 687.000.

Predstavniki podjetja BMW zaenkrat še niso potrdili tovrstnih domnev, je pa jasno, da bi jim povečanje proizvodnih zmogljivost precej olajšalo poslovanje v Veliki Britaniji po izstopu Britanije iz EU.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW, Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford bo elektrificiral motorje EcoBoost v Fiestah in Focusih
Teslin Model 3 je najbolje prodajan električni model preteklega meseca v Evropi