Novice

Teslin Model 3 je najbolje prodajan električni model preteklega meseca v Evropi

Začetek prodaje Teslinega Modela 3 na evropskem tržišču se je pričel precej obetavno, saj so se v prvem mesecu prodaje povzpeli na vrh lestvice najbolje prodajanih električnih avtomobilov.

S skupno 3.657 prodanimi avtomobili so prepričljivo premagali Renaultovo električno uspešnico Zoe, ki je našla pot do garaže 2.864 kupcev, na lestvici električnih modelov pa jima sledijo Nissan Leaf, BMW i3 in Hyundai Kona Electric. Ameriški proizvajalec je s prodajo na evropskih tleh pričel konec januarja, že od samega začetka prodaje pa naj bi bil deležen precejšnjega povpraševanja, kljub dejstvu, da je bil avtomobil na voljo že v prednaročilu in je večina uvoženih avtomobilov šla neposredno v roke kupcev.

Glede na rezultate analize podjetja Jato Dynamics naj bi večina prodanih avtomobilov pristala v rokah zasebnih kupcev, le manjši del pa v lasti podjetij in flotah, namenjenih souporabi ali najemu, kar je precej nenavadno za ta segment. Model 3, ki naj bi po Teslinih načrtih pripomogel k izboljšanju njihovih poslovnih rezultatov, naj bi tako uspešno kljuboval trendu upadanja prodaje novih avtomobilov na evropskem trgu v preteklih šestih mesecih.

Po mnenju analitikov naj bi uspešna prodaja Teslinega modela, vsaj zaenkrat, tudi dodobra premešala karte na evropskem avtomobilskem trgu, njegova dolgoročna prodaja pa naj bi bila odvisna predvsem od tega, kako hitro bodo sposobni odreagirati evropski avtomobilski proizvajalci ter trgu ponuditi konkurenčen električen model.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Jato. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW naj bi razmišljal o nakupu Hondinega proizvodnega obrata v Veliki Britaniji
Evropska politika usklajena glede vprašanja novih obveznih varnostnih sistemov po letu 2022