Novice

BMW želi sodelovati s kitajskim proizvajalcem Great Wall

Pri nemški znamki BMW naj bi resno razmišljali o sodelovanju s kitajskim avtomobilskim velikanom Great Wall Motor, pri čemer naj bi se osredotočali na izdelavo električno gnanih vozil.

Znamka BMW ima na kitajskem trgu visoke cilje. Tako je v lanskem letu tam povečala svojo prodajo za 11 odstotkov, s čimer diha za ovratnik konkurenčnemu Audiju, ki velja za najuspešnejšega premijskega proizvajalca na Kitajskem. In da bi znamka iz Münchna na enem najbolj perspektivnih trgov še bolj napredovala, so se pričeli pogajati s kitajskim podjetjem Great Wall Motor glede sodelovanja, pri čemer naj bi imeli v načrtu tudi postavitev povsem nove tovarne v mestu Changshu.

Kitajski proizvajalec Great Wall, ki je meseca avgusta izrazil željo po nakupu legendarnega Jeepa, je sicer eden največjih avtomobilskih igralcev na domačem trgu. Sodelovanje z  nemškim BMW-jem naj bi bilo prvenstveno osredotočeno na razvoj električno gnanih avtomobilov, pri čemer bi se lahko prodajali z Minijevo značko. Smeli načrti omenjenih znamk sicer niso presenečenje, saj si tudi kitajska vlada prizadeva, da bi do leta 2025 električni in hibidni avtomobili predstavljali petino prodaje vseh vozil na njihovem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Krediti in ne kvote, v pripravi je nov predlog emisijske matematike EU
Majhne jesenske dogodivščine z maksi prostorom