Novice

Brezžične posodobitve za vse modele znamke Volvo

Vsi novi avtomobili švedskega avtomobilskega proizvajalca bodo od zdaj deležni brezžičnih posodobitev programske opreme.

V skladu s sodobnimi trendi  avtomobilske industrije, ki vse bolj poudarjajo programsko definicijo funkcij avtomobila, tudi pri švedski znamki možnost brezžičnih posodobitev širijo na njihovo celotno paleto. Modelom Volvo XC40, XC60, S90, V90 in C40, ki so tovrstno funkcionalnost podpirali že sedaj, se pridružujejo še modeli XC90, S60 in V60.

V vseh avtomobilih njihove trenutne ponudbe je sedaj na voljo nov informacijsko-multimedijski sistem, ki temelji na osnovi Googlovega operacijskega sistema Android in ponuja vrsto storitev in aplikacij, vključno z Googlovimi zemljevidi in digitalnim pomočnikom.

Pri Volvu so potrdili, da naj bi že ta teden pričeli s posodabljanjem na novo različico sistema Android Automotive OS 11. Posodobitev bo uporabnikom prinesla dostop do dodatnih kategorij aplikacij v trgovini Google Play – v zvezi z navigacijo, polnjenjem in parkiranjem. S posodobitvijo naj bi pri električnih modelih dodatno izboljšali upravljanje energijskih virov in s tem omogočili učinkovitejši nadzor nad temperaturo baterijskega paketa ne glede na zunanje temperature. Izboljšav naj bi bil deležen tudi postopek polnjenja, celoten nabor posodobitev pa naj bi prispeval k skrajšanju polnilnih časov in k podaljševanju dosega.

Napovedana posodobitev je osma po vrsti in naj bi dosegla preko 190.000 avtomobilov širom sveta, prvič pa naj bi bili posodobitev deležni vozniki v Indiji, na Tajvanu in na Novi Zelandiji, potem ko so možnost brezžičnih posodobitev nedavno razširili na območja Južne Koreje, Avstralije, Tajske in Singapurja.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo, Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Mondeo zaključuje svojo zgodbo
Električna reinkarnacija Fiata Topolino