Novice

BYD naj bi zagnal prodajo v Evropi

Kitajski proizvajalec električnih avtomobilov BYD naj bi v letošnjem letu evropskim kupcem najprej ponudil električnega križanca Tang EV600.

S prodajo naj bi najprej pričeli na Norveškem, kar je, glede na vsesplošno razširjenost in priljubljenost električnih vozil v tej državi, logičen začetek njihove evropske poti. Podjetje BYD je največji proizvajalec električnih avtomobilov na Kitajskem, medtem ko se v svetovnem merilu uvrščajo na drugo mesto, takoj za ameriškim Teslo.

Za evropski trg naj bi pripravili električno štirikolesno gnano različico križanca BYD Tang EV600, ki je na kitajskem trgu na voljo v različnih konfiguracijah, poleg električnih različic s štirikolesnim pogonom ali pogonom na sprednji kolesni par le-te vključujejo tudi bencinsko in priključno-hibridno različico. Najverjetneje v Evropo prihaja električna različica, ki bo po specifikacijah podobna kitajskemu modelu s štirikolesnim pogonom. Poganjata ga dva električna motorja, vsak s 180 kW (245 KM) v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 82,8 kWh, kar naj bi zadostovalo za 520 km dosega z enim polnjenjem, merjeno po ciklu NEDC.

Poleg električnega križanca naj bi podjetje BYD do konca letošnjega leta v Evropi nameravalo predstaviti še novo paleto kombiniranih vozil in električnih tovornjakov z nosilnostjo 7,5 in 19 ton, na evropski trg pa naj bi pripeljali tudi novi model industrijskega električnega vlačilca.

Po besedah izvršnega direktorja znamke, zadolženega za področje Evrope, naj bi se za Norveško odločili zaradi tamkašnje naklonjenosti uporabi električnih vozil in široke mreže polnilnih mest. Njihov dolgoročni cilj pa naj bi predstavljal širitev prodaje njihove palete električnih osebnih avtomobilov tudi na ostale dele Evrope.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "BYD naj bi zagnal prodajo v Evropi"


xxl
3 leta 11 meseci nazaj

Od 40-60 000$. Spet nič za povprečnega uporabnika.

Firediver
3 leta 11 meseci nazaj

Saj srednjega sloja skoraj ni…tako ti ostane ali štancanje “dacij” ali pa luksuz. Kar je vmes, je veliko “dribljanja” za malo dobička.

 
Znamke Volkswagen, Audi in Porsche podaljšujejo garancijo
Se Nissan umika z evropskega trga?