Novice

Chanov kotiček: Septembrski fenomen

Vsako leto je mesec september rezerviran za svojevrsten fenomen. Fenomen, ki ponuja nešteto hipotez, pa vendarle nobena ne najde zadovoljive razlage. Če smo 31. avgusta še priča povsem praznim mestnim vpadnicam ter dokaj tekočemu prometu, nas 1. septembra pričakajo na takistih vpadnicah več kilometrske stoječe kolone. Naključni opazovalec bi morda celo pomislil, da se je za krmila avtomobilov preselila nadobudna mladoletna šolska otročad …

TEORIJA FERRAGOSTO
Glede na to, da Slovenija ne pozna sosedske navade, v obliki Ferragosta, ko bi skorajda 90 procentov populacije dobesedno izginilo iz svojih služb, je skorajda nemogoče razmišljati o tem, da je ravno s prvim septembrskim dnem velika večina delovnega ljudstva končala svoje letno dopustovanje. Teorijo lahko demantira že podatek, da že velika večina javnih ustanov več ali manj obratuje celo poletje med uradnimi urami. Drugo vprašanje je sicer, kako učinkovito …

TEORIJA MEČKAČEV
Veliki večini se morda zaradi neumornega bombardiranja medijev o prvem septembru ter rumenorutni varnosti na cesti, nekaj premakne v glavi, da se nikakor ne znajo več premikati po cesti. Zaradi enega ali dveh »mečkačev«, katerim semaforji utripajo svojstven ritem, lahko ustvarijo več kilometrsko kolono. Najosnovnejša cestna opravila se jim pričnejo odvijati, kot najpočasnejši posnetek zadnje predpočitniške oddaje Spet doma.

TEORIJA JAVNEGA PREVOZNEGA SREDSTVA
Čeprav v Sloveniji javna prevozna sredstva izginjajo hitreje, kot proračunske rezerve, je morda le ta, v obliki zastarelih avtobusnih škatel, največji krivec septembrskih zastojev. Ker celotna zakonodaja, ki se nanaša na šolstvo in izobraževanje, z vsemi znanimi in neznanimi podzakonskimi akti, striktno določa, da je potrebno vsakega učenca prepeljati od hišnih vrat do pročelja najbližje izobraževalne ustanove, so vozniki zastarelih avtobusnih škatel pač primorani, da ustavljajo pri vsaki hruški in jablani. V praksi je tako moč zaslediti, da lahko en sam samcat šolski avtobus uniči potovalni ritem celotne večtisočglave kočevske regije, ki dnevno migrira proti prestolnici.

TEORIJA REZERVNEGA PREVOZNEGA SREDSTVA
Kljub drastični gospodarski krizi ter tisočem brezposelnih Slovencev, dandanašnji časi zapovedujejo, da si vsak polnoletni družinski član lasti svoje avtomobilistično prevozno sredstvo. In bog ne daj, v obliki kakšnih predpotopnih in ekstremno nevarnih Jugov ali Katrc! Zaradi kreditne sposobnosti večine državljanov je pač potrebno večletno odrekanje za rezervni avto pred stanovanjem, saj nikdar ne veš, kdaj pa bo res prav prišel. Septembra najverjetneje končno napoči čas za uporabo rezervnega avtomobila ter prevozu otrok do avle šole. »Drive in« šol, z dostavo do razreda, pa zakonodaja še ne načrtuje!

TEORIJA KAOSA
Posebna zahvala pa velja vsem organizatorjem in policistom za izjemno septembrsko akcijo TEDEN MOBILNOSTI, ki dokazuje, da je za par ur povsem mogoče obstati v središču mesta totalno … nemobilen! Ter hkrati dokaže, da je za krmili avtomobilov kar nekaj primerkov, ki so »prešpricali« lekcije v … avtošoli.

Tekst: Chan, foto: iconium

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rok Černjavski: Kjer je volja, tam je pot
Zlata era Formule 1