Novice

Continental z novo idejo rabe avtonomnih vozil

Continental letos v Las Vegasu predstavlja študijo uporabe robotskih vozil.

Continental je naslednji predstavnik avtomobilske industrije z nastopom na sejmu potrošniške elektronike v ameriškem Las Vegasu in svojo vizijo storitev mobilnosti. Predstavljajo svojo idejo uporabe avtonomnih vozil in dostavnih robotov pri razvažanju raznovrstnih tovorov v prihodnosti. Ukvarjajo se namreč z rešitvijo problema, kako na avtomatiziran in učinkovit način dostaviti blago končnemu naročniku. Njihova rešitev predstavlja kombinirano uporabo avtonomnega vozila CUbE (Continental Urban Mobility Experience) in dostavnega robota, ki naj bi uresničila vizijo dostave od vrat do vrat.

Po rezultatih ene od mnogih raziskav, ki jih je podjetje Continental opravilo v zadnjem času, naj bi namreč potrebe po tovrstnih storitvah v urbanem okolju naraščale. Glede na to, da se večina dostav opravlja v času, ko so ljudje v službah ali šoli, bi opravljanje tovrstnih storitev obenem omogočilo  učinkovitejšo rabo avtonomnih vozil, ki bi po opravljenem prevozu potnikov v konicah lahko nadaljevali z dostavo s pomočjo dostavnih robotov. Prav zato ideja in zmožnost, da CUbE poleg tovora transportira tudi več dostavnih robotov omogoča še večjo učinkovitost.

Vodja sistemskega in tehnološkega oddelka pri podjetju Continental, Ralph Lauxmann, je ob predstavitvi dejal, da lahko s pomočjo robotov dostavljamo do praga prejemnikovih vrat, saj roboti skupaj z avtonomnimi vozili predstavljajo učinkovit dostavni tandem. Za konec je še dodal, da oba poganja elektrika, njuno delovanje je samodejno in lahko temeljita na enotni tehnologiji z možnostjo nadgraditve.

Avtomobilizem.com (Vir: Continental, Carscoops. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi podjetje Visteon predstavlja svojo vizijo notranjosti avtomobilov
Mercedes v mestu zabave