Novice

Continental je izdelal prototip avtonomnega mestnega vozila prihodnosti

Avtonomna vožnja v povsem samovozečih vozilih bi lahko, v ne tako oddaljeni prihodnosti, spremenila mobilnost v mestih. Prototip Continental Urban mobility Experience (CUbE) bo začel testiranja na Continentalovi lokaciji v Frankfurtu, ki je opremljena s tipično mestno infrastrukturo in pogoji za čim bolj optimalno ponazoritev kompleksnih situacij v realnosti.

CUbE je opremljen s serijo visokoločljivostnih kamer, ki imajo 360-stopinjski zajem, pri pregledovanju okolice jim pomagajo še radarski senzorji, navidezna resničnost in nadzor preko aplikacije V2X. Prototip bo svoje poslanstvo opravljal v Frankfurtu, kjer je idealna mestna infrastruktura za testiranje in razvoj avtonomnih taksijev brez voznika. Poleg številnih prometnih znakov, zapletenih križišč, prehodov za pešce in robnikov se bo moral robotiziran taksi samodejno odločati tudi o tem ali bo izbral krajšo ali daljšo pot, ki je lahko v določenih trenutkih celo nekoliko bolj optimalna od krajše poti.

Kot pravijo pri tehnološkem velikanu iz Hannovra, je mogoče večino vgrajenih komponent najti v današnji vozilih, toda še vedno je potrebno preizkušati nove tehnologije, ki jih bodo lahko kasneje namestili v povsem običajna osebna in tovorna vozila.

Koncept nekoliko spominja na Volkswagnov Sedric, toda CUbE se usmerja tudi na spremenjeno počutje v potniški kabini, saj je razporeditev sedežev ob izostanku voznika povsem drugačna. Velik poudarek je namenjen udobju in uživanju, da potniki lahko v največji meri preizkusijo prednosti samovozečih vozil.

Continental zvesto sledi strategiji Vision Zero, k občutnemu izboljšanju varnosti na cestah pa bosta pripomogla tudi razvoj avtonomne tehnologije in električnih vozil. CUbE bo javnosti predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, družbo pa mu bo delalo še 12 vozil in preko 30 inovativnih tehnologij za prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skoraj štiri desetletja za 300.000 enot Mercedes-Benzovega razreda G
Ekstremni slog za razred E All-Terrain 4×4²

Več vsebin

Novice

Continental je izdelal prototip avtonomnega mestnega vozila prihodnosti

Novice

Continental in Baidu v skupen razvoj avtonomne tehnologije

Novice

Naši forumski uporabniki preizkušajo zimske pnevmatike Continental WinterContact TS860

Novice

Continental s konceptom brezžičnega polnjenja

Novice

Continental in Nvidia združila moči za razvoj samovozečega sistema

Novice

Bentleyev novi Continental GT

Reportaže

Je Continental pripravil najbolj uravnoteženo letno pnevmatiko?

Continental PremiumContact6
Novice

Continental bo v Las Vegasu predstavil napredne baterijske tehnologije