Novice

Cupra Ateca nad strehami Pariza

Cupra Ateca, 300 konjev in profesionalni voznik so recept za enkratni dogodek, ki se je odvijal v Parizu. Oziroma če smo čisto natančni, nekoliko nad Parizom.

Pri Cupri so za spektakularno predstavitev športnega križanca Ateca pripravili posebno dirkalno stezo na strehi osem nadstropne stavbe s pogledom na Eifflov stolp. Stezo na 27-ih metrih višine nad ulicami Pariza so zgradili v šestih dnevih in je z zaključnim ovinkom pod kotom 21 stopinj omogočala hitrosti do 120 km/h.

Demonstracijsko vožnjo je opravil Mikel Azcona, 23 letni profesionalni voznik serije WTC, ki je tokrat svojo tekmovalno Cupro TCR zamenjal s Cuprinim križancem. Ateco poganja turbinsko podprt 2,0-litrski bencinski štirivaljnik, ki razvije 221 kW (300 KM) moči in 400 Nm navora, kar zadostuje za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 5,2 s ter 247 km/h najvišje dosežene hitrosti. Moč in navor se preko 7-stopenjskega menjalnika DSG prenašata na vsa štiri kolesa, za optimalne lastnosti v vsakem trenutku pa je možna izbira med šestimi različnimi prednastavitvami vožnje. Ateca je prvi samostojni model Seatove po novem samostojne podznamke Cupra, od lanskega pričetka prodaje pa je bilo prodanih že več kot 7.500 primerkov.

Po besedah Mikela Azcone je avtomobil kljub mokri podlagi izvrstno opravil svojo nalogo in presenetil z oprijemom, kar je po njegovih besedah poleg spektakularnega razgleda še dodatno obogatilo enkratno izkušnjo.

Avtomobilizem.com  (Vir: Carscoops, Cupra. Foto in video: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai skrivnostno pred razkritjem v Los Angelesu
Tudi Aston Martin ima svojega križanca