Novice

Cuprina napoved novega elektrificiranega križanca

S prodajo naj bi pričeli v letu 2024, na voljo pa naj bi bil s pogonskim sklopom s tehnologijo blagega hibrida ter kot priključni hibrid.

Novi križanec srednje velikosti naj bi bil vodilni model nove generacije znamkinih priključnih hibridov, proizvajali pa naj bi ga v proizvodnem obratu Győr na Madžarskem, kjer naj bi poleg Audijevih modelov A4 in TT sočasno potekala tudi proizvodnja Audija Q3 Sportback.

Križanec, ki bo razširil Cuprino ponudbo elektrificiranih vozil, bo s svojo zasnovo predstavljal bistvo znamke Cupra, z dolžino okrog 4,5 m pa naj bi nudil optimalna razmerja. Pri Cupri računajo, da bo njihovim oblikovalcem in inženirjem uspelo narediti avtomobil, ki bo znamko popeljal naprej na poti elektrifikacije ter predstavljal močno konkurenco ostalim modelom tega segmenta.

Na voljo bo z različnimi učinkovitimi pogonskimi opcijami – kot blagi hibrid in kot priključni hibrid, pri katerem bodo uporabili novo, še učinkovitejšo generacijo te tehnologije. Po besedah predstavnikov znamke naj bi priključno-hibridna različica omogočala do 100 km čiste električne vožnje.

Pri znamki Cupra imena novega križanca, ki naj bi prišel v prodajo leta 2024 vzporedno z večjim modelom Tavascan, zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda v prihodnost z novo oblikovalsko filozofijo
Honda Civic e:HEV premierno v Evropi