Novice

Honda Civic e:HEV premierno v Evropi

Japonski avtomobilski proizvajalec je prikazal hibridno različico nove generacije modela Civic, ki obeležuje petdeseto obletnico tega modela.

Nova Honda Civic e:HEV, ki bo v hibridni formi namenjena evropskim kupcem, bo zaokrožila elektrifikacijo Hondine palete modelov za evropski trg. Zunanjost nove Honde Civic e:HEV za evropski trg se ne razlikuje preveč od različice, ki so jo namenili ameriškemu trgu. Avtomobil je bil deležen le manjših lepotnih popravkov – dodatke v barvi kroma so nadomestili s črnimi ter z značko e:HEV poudarili delno električni značaj.

Notranjost novega modela je seveda prostornejša v primerjavi s prejšnjo generacijo, evropskim kupcem pa bo na voljo informacijsko-multimedijski sistem z 9-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Ob izbiri paketa opreme Advance bo ponujala še digitalno instrumentno ploščo z 10,2-palčnim zaslonom ter zvočni sistem Bose z dvanajstimi zvočniki. V pomoč vozniku bo zadnja generacija Hondinih asistenčnih sistemov ADAS, varnost pa bo med drugim zagotavljalo 11 varnostnih blazin.

Hibridni pogonski sklop se razlikuje od že predstavljenega v modelih Jazz in HR-V, saj naj bi bil zasnovan bolj po zgledu pogonskega sklopa iz modela CR-V. Sestavlja ga 2,0-litrski štirivaljnik v kombinaciji z dvema spredaj nameščenima električnima motorjema in 72-celično baterijo s povečano energijsko gostoto, ki je nameščena pod zadnjimi sedeži. Sistemska moč pogonskega sklopa je 135 kW (184 KM) ob 315 Nm navora, bencinski motor pa za boljši izkoristek deluje v Atkinsonovem ciklu. Delovanje pogonskega sklopa nadzira nova kontrolna enota, moč in navor pa se prenašata na sprednji kolesni par. Elektronika z namenom večje učinkovitosti samodejno preklaplja med različnimi načini delovanja (električni, hibridni in pogon z bencinskim motorjem), neodvisno od voznikove izbire voznega načina, voznik pa ima sicer možnost izbire med voznimi načini Eco, Normal Sport in Individual.

S prodajo nove Honde Civic e:HEV naj bi v Evropi pričeli letošnjo jesen, cen pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Honda Civic e:HEV premierno v Evropi"


cashy
2 meseci 23 dni nazaj

Lahko povprašam, kako je s testom tega civica pri vas? Se že kaj dogaja v tej smeri?

cashy
2 meseci 22 dni nazaj

škoda, ker bi bilo zelo zanimivo, vsaj glede na hvalospeve pri tujih testih.

cashy
5 meseci 13 dni nazaj

V evropi je že nekaj testov nove honde civic. Lahko test kmalu pričakujemo tudi tu? Kdaj se bo dalo civica kupiti pri nas in kakšna bo cena?

11 meseci 25 dni nazaj

Accorda so umaknili iz prodaje v Evropi češ, da je prenizka prodaja, zdaj pa spreminjajo Civic v Accorda. Kdo bi to razumel…

frgo
11 meseci 25 dni nazaj

všečno

tha_man
11 meseci 26 dni nazaj

Zanimive specifikacije pogonskega sklopa. Tud zelo všečna v hatchback izvedbi.

xxl
11 meseci 25 dni nazaj

Cenovno bi znala bit ugodna. Verjetno pod 30 000 osnovna oprema.

 
Cuprina napoved novega elektrificiranega križanca
Renault ustavil proizvodne zmogljivosti v Rusiji