Novice

Honda Civic e:HEV premierno v Evropi

Japonski avtomobilski proizvajalec je prikazal hibridno različico nove generacije modela Civic, ki obeležuje petdeseto obletnico tega modela.

Nova Honda Civic e:HEV, ki bo v hibridni formi namenjena evropskim kupcem, bo zaokrožila elektrifikacijo Hondine palete modelov za evropski trg. Zunanjost nove Honde Civic e:HEV za evropski trg se ne razlikuje preveč od različice, ki so jo namenili ameriškemu trgu. Avtomobil je bil deležen le manjših lepotnih popravkov – dodatke v barvi kroma so nadomestili s črnimi ter z značko e:HEV poudarili delno električni značaj.

Notranjost novega modela je seveda prostornejša v primerjavi s prejšnjo generacijo, evropskim kupcem pa bo na voljo informacijsko-multimedijski sistem z 9-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Ob izbiri paketa opreme Advance bo ponujala še digitalno instrumentno ploščo z 10,2-palčnim zaslonom ter zvočni sistem Bose z dvanajstimi zvočniki. V pomoč vozniku bo zadnja generacija Hondinih asistenčnih sistemov ADAS, varnost pa bo med drugim zagotavljalo 11 varnostnih blazin.

Hibridni pogonski sklop se razlikuje od že predstavljenega v modelih Jazz in HR-V, saj naj bi bil zasnovan bolj po zgledu pogonskega sklopa iz modela CR-V. Sestavlja ga 2,0-litrski štirivaljnik v kombinaciji z dvema spredaj nameščenima električnima motorjema in 72-celično baterijo s povečano energijsko gostoto, ki je nameščena pod zadnjimi sedeži. Sistemska moč pogonskega sklopa je 135 kW (184 KM) ob 315 Nm navora, bencinski motor pa za boljši izkoristek deluje v Atkinsonovem ciklu. Delovanje pogonskega sklopa nadzira nova kontrolna enota, moč in navor pa se prenašata na sprednji kolesni par. Elektronika z namenom večje učinkovitosti samodejno preklaplja med različnimi načini delovanja (električni, hibridni in pogon z bencinskim motorjem), neodvisno od voznikove izbire voznega načina, voznik pa ima sicer možnost izbire med voznimi načini Eco, Normal Sport in Individual.

S prodajo nove Honde Civic e:HEV naj bi v Evropi pričeli letošnjo jesen, cen pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Honda Civic e:HEV premierno v Evropi"


cashy
1 leto 3 meseci nazaj

Lahko povprašam, kako je s testom tega civica pri vas? Se že kaj dogaja v tej smeri?

cashy
1 leto 3 meseci nazaj

škoda, ker bi bilo zelo zanimivo, vsaj glede na hvalospeve pri tujih testih.

cashy
1 leto 6 meseci nazaj

V evropi je že nekaj testov nove honde civic. Lahko test kmalu pričakujemo tudi tu? Kdaj se bo dalo civica kupiti pri nas in kakšna bo cena?

2 leta 1 mesec nazaj

Accorda so umaknili iz prodaje v Evropi češ, da je prenizka prodaja, zdaj pa spreminjajo Civic v Accorda. Kdo bi to razumel…

frgo
2 leta 1 mesec nazaj

všečno

tha_man
2 leta 1 mesec nazaj

Zanimive specifikacije pogonskega sklopa. Tud zelo všečna v hatchback izvedbi.

xxl
2 leta 1 mesec nazaj

Cenovno bi znala bit ugodna. Verjetno pod 30 000 osnovna oprema.

 
Cuprina napoved novega elektrificiranega križanca
Renault ustavil proizvodne zmogljivosti v Rusiji