Novice

Dacia Spring je zmagovalec letošnjega izbora Autobest

V okviru vsakoletnega izbora Autobest je prva električna Dacia zbrala največ točk in si prislužila naziv najboljše izbire pri nakupu avtomobila v Evropi.

Za svojevrstno presenečenje letošnjega izbora Autobest je poskrbel prvi električni model romunske znamke, ki je s prepričljivim naskokom osvojil prvo mesto pred drugouvrščeno Škodo Fabio in Opel Mokko, ki je zasedla tretje mesto. Dvaintrideset žirantov iz različnih evropskih držav je Dacii Spring v seštevku podelilo 14.674 točk, Škoda Fabia je uspela zbrati 13.364 točk, le 52 točk manj pa so podelili novi generaciji Opel Mokke.

Dacia Spring je prvi popolnoma električni avtomobil, ki je osvojil naziv najboljše izbire pri nakupu avtomobila v Evropi (Best Buy Car of Europe 2022). Po besedah predsednika žirije, Ilie Seliktarja se je prvi električni predstavnik znamke Dacia hitro prebil med najbolj priljubljene električne avtomobile v Evropi, saj jasno izraža filozofijo znamke in temelji na osnovah, ki avtomobil naredijo cenovno dosegljiv. Žirijo sta poleg nabavne cene prepričala tudi njegova energijska učinkovitost in doseg. Očitno Spring dodobra razdvaja tudi avtomobilske medije, saj je bil model v skoraj treh četrtinah deležen najboljše ali pa najslabše točkovne ocene posameznega člana žirije.

Testiranja so pod vplivom strogih ukrepov zaradi pandemije koronavirusa potekala v avstrijskem Teesdorfu konec novembra ob pomoči avtomobilskega kluba ÖAMTC. Poleg glavnega izbora je potekalo tudi glasovanje za priznanje Companybest 2022, ki ga je za ponoven vzpon med legende osvojilo italijansko podjetje Pininfarina ter Manbest 2022, ki ga je osvojil Mate Rimac. Nagrada Smartbest 2022 gre tokrat v roke Mercedes-Benza za sistem MBUX Hyperscreen v modelu EQS, Safetybest 2022 so namenili poltovornjaku Isuzu D-Max, ki je prvi med poltovornjaki osvojil pet zvezdic na testu NCAP, medtem ko so priznanje Ecobest 2022 podelili Renaultovemu Méganu E-Tech. Alejandro Agag je dobil priznanje Sportbest 2022 za delovanje na področju avtomobilskega športa, medtem ko naj bi zmagovalca kategorij Designbest 2022 in Technobest 2022 razglasili naknadno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autobest. Foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Enyaq Coupé iV bo razkrita prihodnje leto
Citroën My Ami Buggy je vedno pripravljen za pustolovščino