Novice

De Meo svari pred posledicami zniževanja cen električnih avtomobilov

Predsednik združenja ACEA in izvršni direktor Skupine Renault je mnenja, da bi zniževanje cen lahko negativno vplivalo na finančno kondicijo evropskih avtomobilskih proizvajalcev.

Kmalu potem, ko so pri Tesli znižali cene, so se za podobno potezo odločili tudi pri Fordu z znižanjem cene modela Mustang Mach-E. Po mnenju novega predsednika združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA in izvršnega direktorja Skupine Renault pa bi lahko trend tovrstnih potez negativno vplival na poslovanje evropskih avtomobilskih proizvajalcev, ki se morajo še vedno boriti za pozitivne bilance.

Luca de Meo dodaja, da se proizvajalci električnih vozil soočajo z nenehno rastjo stroškov materialov za izdelavo baterij, ki so v preteklih mesecih vodili k dvigu cen končnih izdelkov. Renault naj bi bil že prisiljen dvigniti osnovno ceno modela Mégane E-Tech Electric za približno 1.100 evrov v primerjavi z zneskom, ki ga je bilo potrebno za ta model odšteti ob pričetku njegove prodaje. Baterije naj bi predstavljale 40 odstotkov cene celotnega avtomobila, 80 odstotkov cene baterij pa naj bi bilo vezano na materialne stroške.

Podobnega mnenja so tudi pri Volkswagnu, saj je izvršni direktor Oliver Blume poudaril, da bi lahko proizvajalci z nižanjem cen zgubili svojo kredibilnost. Posledično pri Volkswagnu nimajo namena zniževati cen svojim električnim modelom, saj naj bi imeli pri znamki jasno cenovno strategijo ter računajo na zanesljivost ter utrjen položaj njihovih znamk in izdelkov na trgu.

Oliver Blume je ponovil željo, da Volkswagen postane vodilna znamka na področju električnih vozil in programske opreme, a ne za vsako ceno, saj v ospredje postavlja smiselnost, dodano vrednost in dobičkonosno rast.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar.     Foto: ACEA, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "De Meo svari pred posledicami zniževanja cen električnih avtomobilov"


cashy
10 meseci 5 dni nazaj

zavaja na veliko, avtomobilske firme so lani imeli rekordne dobičke in ni vrag, da nimajo ogromno manevrskega prostora za zniževanje cen, pa še bodo daleč od rdečih številk…na bruhanje mi gre ob takih podlih izjavah v stilu ” obrijte butaste ovce do golega!”

10 meseci 5 dni nazaj

Golazen se noče odpovedati milijonskim dobičkom

Blinder
10 meseci 5 dni nazaj

Bodo že kitajci ponudili kaj cenejšega. Volvo je kitajski. MG-ji so tudi kitajski. Zdaj, ko so jih nemci naučili izdelovati avtomobile nas bodo kitjaci prehitevali po desni.

soso
10 meseci 6 dni nazaj

Saj ne bodo dolgo zdrzali, dajmo pocakat max. kaksno leto, da trg preplavijo se drugi proizvajalci z nizjimi cenami in hitro bodo spremenili strategijo.

xxl
10 meseci 6 dni nazaj

Bogi.

 
Nižja cena in povečanje proizvodnje za Ford Mustang Mach-E
Osvežitev za Mercedes-Benzovo družino GLE