Novice

Nižja cena in povečanje proizvodnje za Ford Mustang Mach-E

Kot odgovor na nedavno objavljene nižje cene električnih modelov znamke Tesla, so se pri Fordu odločili, da znižajo ceno električnemu modelu Mustang Mach-E.

Pri Fordu želijo v skladu s svojo strategijo električne prihodnosti dodatno učvrstiti položaj na ameriškem trgu električnih avtomobilov, zato so se po nedavni potezi prve ameriške električne znamke Tesla tudi sami odzvali z znižanjem cen električnega modela Mach-E.

Ford Mustang Mach-E bo, v odvisnosti od izbranega modela in opremskega paketa, cenejši  za od 600 pa vse do 5.900 ameriških dolarjev (555 do 5.460 evrov po trenutnem tečaju), največ prihranka pa bodo kupci deležni pri različici GT Extended Range, za katero bo namesto 71.395 dolarjev (66.106 evrov) po novem potrebno odšteti 65.495 dolarjev (60.644 evrov). Najmanj bo potrebno odšteti za različico Select RWD Standard Range, ki je s ceno 47.495 ameriških dolarjev (43.977 evrov) cenejša za 900 dolarjev (833 evrov).

Ford se trenutno po prodaji električnih vozil na ameriškem trgu uvršča na drugo mesto, medtem ko je Mustang Mach-E trenutno tretji najbolje prodajan baterijsko gnan električni avtomobil v Ameriki. Po besedah direktorja oddelka za odnose s strankami Marina Gjaja nameravajo pri Fordu obdržati oziroma celo izboljšati svoj položaj na trgu. Dodaja še, da bodo s povečanjem proizvodnje, konkurenčnimi cenami in ostalimi storitvami kupcem skrajšali čas čakanja na avtomobil ter omogočili še boljšo uporabniško izkušnjo. Zaenkrat še ni znano, kdaj in če bo prilagoditev cen sledila tudi na evropskem trgu. Za informacije o morebitnih prilagoditvah cen smo zaprosili tudi slovenskega uvoznika, objavili jih bomo po prejemu odgovora.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nižja cena in povečanje proizvodnje za Ford Mustang Mach-E"


xxl
1 leto 2 meseci nazaj

Ogromno manevrskega prostora je še.

 
Nova generacija modela Audi A8 prihaja prihodnje leto
De Meo svari pred posledicami zniževanja cen električnih avtomobilov