Novice

Deset tisoč rezervacij Volkswagen ID.3 v prvih 24 urah

Kot smo poročali, je Volkswagen minulo sredo aktiviral oglaševalsko kampanjo za njihovo e-mobilnost. Med prvimi koraki v njenem sklopu je odprl tudi posebno spletno stran, namenjeno informiranju ter sprejemanju rezervacij za njihov čisto prvi namensko razviti električni model ID.3.

Vsega 24 ur je trajalo, da je Volkswagen dobil povod za poročanje o prvem mejniku. V prvih 24 urah od odprtja spletne strani je preko nje oddalo rezervacijo in rezervacijo v znesku 1.000 evrov kar 10.000 ljudi. Pri tem so se Nemci tudi opravičili, saj je občasno naval na spletno stran povzročil, da se je strežnik »sesedel«. Tovrstne težave so, lahko bi rekli, sladke težave. Navsezadnje je bistveno boljši preobremenjen strežnik kot strežnik, na katerem se nič ne dogaja.

Tudi sami se strinjamo, da je omenjeni mejnik vreden vsaj omembe. Je pa treba v isti sapi tudi priznati, da ga spremlja vsaj ena olajševalna okoliščina. Rezervacijo lahko posamezniki, ki si bodo premislili iz kakršnega koli razloga, prekličejo brez vsakršnih penalov. To pomeni, da jim Nemci ob preklicu rezervacije ne vzamejo sredstev. Zato stranka, ki bi si premislila, pri tem ne bo utrpela kakšne izgube.

Volkswagen je v tej fazi glede opremljenosti in drugih specifikacij modela ID.3 še dokaj redko beseden. Rezervacijo je moč oddati za opcijo s srednje veliko baterijo z osnovno stopnjo opreme in za omejeno serijo ID.3 1st Edition. Ta sicer ne bo omejen na zelo majhno kvoto, saj jih nameravajo ponuditi trgu kar 30.000. Značilna zanje naj bi bila posebna opremljenost – kakšna, Volkswagen še molči – in začetna cena okoli 40.000 evrov.

Kolikor se zdi številka 10.000 velika, pa je po drugi strani to vseeno smela številka, upoštevajoč Volkswagnovo napoved proizvodnih kapacitet, ki naj bi zmogle pokriti potrebo po 100.000 vozilih ID.3 letno.

Kot se že dolgo ve, je ID.3 zgolj začetek e-mobilnosti pri Volkswagnu, saj bodo družino razširili nad in tudi pod prvi model. Pod njim se napovedujeta ID.1, ki bo primerljiv Polu, in ID.2, ki naj bi bil konceptno najbližje T-Rocu. Medtem ko bosta ID.1 in ID.3 namenjena prvenstveno evropskemu trgu, pa ima Volkswagen z ID.2 globalne načrte. Z njim si želijo doseči raven uspešnosti in popularnosti legendarnega ljudskega Hrošča. Že vrabci na strehi čivkajo, da se tudi nad ID.3 obeta cela paleta modelov. Ta bo segala preko ID. Crozz vse do največjega električnega Volkswagna, ki so nam ga pred časom pokazali v podobi ID. Vizzion Concept.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Deset tisoč rezervacij Volkswagen ID.3 v prvih 24 urah"


Ivan36
4 leta 11 meseci nazaj

Šele Od čeraj naprej obstajajo Full electric vozila! Sedaj bojo leteli sami superlativi od teh 10.000 prednaročnikov VW ID.3!

Gosic
4 leta 11 meseci nazaj

Brez testne vožnje, brez sedenja, brez ogleda avtomobila.. Izgleda da je nakup avtomobila pri nekaterih kot nakup žemlje ali pralnega praška.

meganer
4 leta 11 meseci nazaj

Wv bi naredil smrdljivi kakec pa bi ga ljudje razgrabili. Res zmeraj bol se čudim kaj zemlja nosi.

4 leta 11 meseci nazaj

Tole bo najboljši električni avto ever! Sem jih prednaročil za celo družino.

4 leta 11 meseci nazaj

Zakaj ta avto zgleda zadaj skoraj identicno kot Megane?

4 leta 11 meseci nazaj

Men pa luči zgledajo kot od Opel Astre. Pač tako je.
🙂

xxl
4 leta 11 meseci nazaj

Vidiš kar hočeš videt. 🙂

 
Piëch Mark Zero rekorder v hitrosti polnjenja
Mazda s šestvaljniki po lestvici navzgor